Jørn Lehmann: Vores sikkerhed må ikke udliciteres

30. juli 2016 REGIONALT

Regionsmedlem Jørn Lehmann, Socialdemokraterne, skriver:

Mange, især borgerlige kommentatorer og en del fra fra blå gruppe, får desværre hele farcen omkring BIOS til alene at handle om udbud, konkurrence, konkurrenceudsættelse og lignende.

Men i bund og grund handler det om borgernes sikkerhed – og netop den bør absolut ikke konkurrenceudsættes.

Det er vel også de færreste som ønsker at politiets opgaver konkurrenceudsættes med risiko for at deres funktion overtages af et privat vagtværn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremadrettet bør vi derfor nøje overveje om en udlicitering givet merværdi for samfundet – eller det blot er til glæde for erhvervslivet.

Og frem for alt skal vi få medregnet følgeomkostninger, både til konsulenter, advokater, revision og opfølgning og især skal det sikres, at der også skabes plads til mennesker med særlige behov. Ellers bidrager vi endnu mere til et konkurrencesamfund, hvor de svagest ekskluderes fra både arbejdsmarked og fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop det sidste bør absolut være hovedelementet i den fremtidige diskussion om udlicitering så det ikke udelukkende handler om udliciteringens lyksaligheder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...