Jørn Lehmann: Vores sikkerhed må ikke udliciteres

30. juli 2016 REGIONALT

Regionsmedlem Jørn Lehmann, Socialdemokraterne, skriver:

Mange, især borgerlige kommentatorer og en del fra fra blå gruppe, får desværre hele farcen omkring BIOS til alene at handle om udbud, konkurrence, konkurrenceudsættelse og lignende.

Men i bund og grund handler det om borgernes sikkerhed – og netop den bør absolut ikke konkurrenceudsættes.

Det er vel også de færreste som ønsker at politiets opgaver konkurrenceudsættes med risiko for at deres funktion overtages af et privat vagtværn.

Fremadrettet bør vi derfor nøje overveje om en udlicitering givet merværdi for samfundet – eller det blot er til glæde for erhvervslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og frem for alt skal vi få medregnet følgeomkostninger, både til konsulenter, advokater, revision og opfølgning og især skal det sikres, at der også skabes plads til mennesker med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellers bidrager vi endnu mere til et konkurrencesamfund, hvor de svagest ekskluderes fra både arbejdsmarked og fællesskab.

Netop det sidste bør absolut være hovedelementet i den fremtidige diskussion om udlicitering så det ikke udelukkende handler om udliciteringens lyksaligheder..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...