John Lohff: En fond vil sikre fokus på Als-Fynforbindelsen

29. marts 2016 REGIONALT

Regionsrådsmedlem John Lohff, Konservative, skriver:

Jeg ved, at borgmestrene i Sønderborg og Faaborg Midtfyn kommuner begge er gode broforkæmpere med hensyn til

John Lohff foreslår en såkaldt brofond, så der fortsat vil være fokus på Als-Fynforbindelsen.

John Lohff foreslår en såkaldt brofond, så der fortsat vil være fokus på Als-Fynforbindelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

en fast forbindelse imellem Fyn og Als. De ved begge, hvad projektet betyder for den lokale og regionale udvikling og for det landspolitiske i øvrigt.

For at vi i vore to landsdele hele tiden kan holde fokus og momentum på sagen, vil jeg foreslå, at der etableres en Brofond med jer som initiativtagere, i egenskab af jeres borgmesterfunktion, til en sådan fond.

Dette med et ønske om at de sammen med deres byråd etablerer Brofonden Fyn-Als og aftaler det videre fornødne med nabokommunerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslagets hovedindhold:

Brofond Fyn – Als

Brofondens officielle formål skal være, at fondens midler til enhver tid skal kunne indgå som et tilskud til projektet, når bygningen af den faste forbindelse/bro besluttes.

Det indirekte formål med Brofonden vil være at synliggøre over for Folketinget og Danmarks befolkning, at bygningen af en fast forbindelse imellem landsdelene menes alvorligt.

Bidragsydere skal være borgerne i de to primært berørte kommuner med et fast kronebeløb pr. indbygger hvert år i hav2Fåborg-Midtfyn og Sønderborg. Nabokommuner som Assens, Svendborg og Aabenraa skal bedes om at bidrage med et mindre beløb pr. borger. Hertil årlige frivillige bidrag fra virksomhederne i de fem omtalte kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fonden skal desuden være åben for donationer generelt.

Etableres en Brofond Fyn-Als har vi lokalt noget at holde fast i og henvise til med henblik på at skabe grobund for markedsføring af projektet til alle tider.

Brofondens formål bør ofte synliggøres ved at fondens saldo, tildelte donationer og formål omtales kontinuerligt.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...