John Lohff: Kasernen som rådhus og kommunalt vartegn

14. august 2018 Sønderborg

John Lohff, Strandvej, Sønderborg, skriver:

Efterhånden er der gået mange år siden kasernen holdt op med at være soldatermæssig kaserne. I den efterfølgende tid er kasernes anvendelse herefter blevet drøftet mange gange. Nogle gange intenst og med mange følelser i spil.

Ideen om at anvende kasernen til kommunalt rådhus er f.eks. blevet undersøgt. Dette relativt grundigt og

John Lohff

Artiklen fortsætter under annoncen

medfølgende en omkostningsanalyse der siger, at det vil koste imellem 350 – 400 mio. kr. at indrette kasernen til det omtalte formål. Samtidigt vil der kunne effektiviseres i den kommunale administration i bred forstand for over 20 millioner kroner årligt, såfremt hovedparten blev samlet på et sted.

Nu kan alt ikke gøres op i penge, for man kan givetvis etablere et nyt rådhus for mindre. Enten nybygget eller ombygning af noget eksisterende. Det der blot er uomtvisteligt er, at intet kan trylles frem til at blive som den eksisterende kaserne. En kaserne der tidligere har været et vartegn for byen, en kaserne der er flot arkitektonisk og en kaserne der emmer af historie, kontinuitet og soliditet mere end meget andet man kan forestille sig.

Hvad skulle det betyde, at vi skulle betale lidt mere på den korte bane for etablering af et rådhus i disse markante og prægtige bygninger, som de fleste Sønderborgere føler som ”vores bygning”. På samme måde som slottene i kommunen. Intet.

Derfor kære byråd. Tag nu en god fremadrettet beslutning om at etablere kommunens rådhus i kasernebygningerne. Kasernen ligger om muligt endnu mere centralt i bybilledet end nogensinde før. Med en sådan beslutning vil vi kunne forene gammelt med nyt og atter vise, at Sønderborg kan – mere end de fleste byer af samme størrelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Boldklub: Mød op til generalforsamlingen og brug din stemmeret

12. maj 2021 Kultur

Sønderborg Boldklub er i gang med at forberede den årlige generalforsamling, som finder sted den 9. juni i klubbens lokaler i SFS-hallen på Borgmester Andersens Vej. Medlemmer, som har forslag, som de vil have behandlet på Sønderborg Boldklubs ordinære generalforsamling, skal sende deres forslag til formanden inden den 26. maj som er 14 dage før […]

Læs mere...