John Lohff: Odense skal vågne for at blive en storby – og ikke bare en stor by på Fyn

7. juni 2017 Politik

Regionsmedlem John Lohff, Konservative, skriver:

Region Syddanmark besluttede i 2011 at udarbejde en analyse af de samfundsøkonomiske forhold, herunder trafikgrundlaget, for en fast forbindelse imellem Fyn og Als. Samlet set viste undersøgelsen et plus, når den samfundsmæssige betydning for landsdelene blev indregnet.

Den nyeste trafikanalyse fra 2016 fastslår endvidere, at der kan opnås betydelige rejsetidsbesparelser, og at turen vil blive taget af over 33.

Artiklen fortsætter under annoncen

000 biler på et hverdagsdøgn, såfremt man kan passere gratis som på Lillebæltsbroerne.

Odense har som den største by i Region Syddanmark en ambition om at blive regionens hovedstad og blive en storby frem for en stor by. Mange projekter er iværksat og flere af disse er støttet af regionen og staten. F.eks. det nye Universitetshospital OUH.

Als-Fynbro vil gavne Odense

Hvis Odense skal gøre sig noget håb om at få den sydligste del af Sydjylland, herunder de tre sydligste kommuner, til at føle tilhørsforhold til Odense, skal det være slut med at køre op over hængselleddet, der udgøres af de to

John Lohff vil have, at Odense ser fordelen i en genvej til Hamborg.

Lillebæltsbroer. Ved at medvirke til etablering af en fast forbindelse imellem Fyn og Als vil de sydligste jyske kommuner få et naturligt forhold til OUH, til SDU Odense og meget mere. Supplerer man den trafikale analyse med en samfundsøkonomisk analyse bliver pluskontoen og hermed fordelene kraftigt forøgede. F.eks. de jobmæssige muligheder på tværs af bæltet, et mere sammenhængende sundhedsvæsen og de ekstra muligheder for vore studerende. Hertil hele turismedelen, mulighederne for erhvervslivet samt hurtigere logistik, varebevægelse og bosætningsmuligheder.

Med disse plusfaktorer indregnet vil der overhovedet ikke være nogen tvivl om, at den faste forbindelse skal etableres. Det er derfor også glædeligt, at de to kommuner Sønderborg og Faaborg-Midtfyn er faste i troen på, at projektet kan lykkes. Tilsvarende ville det være lykkeligt for Odense selv, såfremt byens ambitioner skal indfries, at byen kraftigt støttede tanken om den faste forbindelse. Den støtte har manglet.

Jo længere tid der går, jo mere vil tilknytningen i det sydligste Jylland til enten Aarhus, Esbjerg i vest eller Flensborg og Hamborg forøges.

Så Odense: Vågn op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk