John Lohff stemte for at regionen overtager ambulancekørslen

26. juli 2016 Erhverv

Tirsdag stemte et flertal i regionsrådet for at tage ambulancedriften hjem, hvis der der indledes en konkurssag mod BIOS.

“Det er det eneste rigtige at gøre i situationen og det betyder ikke, at der ikke på sigt kan komme en ny udbudsrunde, så opgaven kan komme over på private hænder”, siger konservative John Lohff til SønderborgNYT.

Både John Lohff og Jørn Lehman er tilfredse med tirsdagens afstemning.

Både John Lohff og Jørn Lehman er tilfredse med tirsdagens afstemning.

Han er ikke bekymret for, at kurator ikke går med til at holde ambulancerne kørende, mens konkursbehandlingen finder sted.

“Kurator skal jo tage hensyn til kreditorerne og i det her tilfælde er det Region Syddanmark, der er største kreditor”, siger John Lohff.

Reddernes løn udbetales

Med i Region Syddanmarks plan om selv at stå for ambulancekørslen er, at regionen betaler reddernes løn den 1. august.

“Det er vigtigt, der er tryghed for medarbejderne”, siger John Lohff, som glæder sig over, at redderne har meldt ud, at de gerne kører for Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

John Lohff ved, der bliver brug for flere reddere end det antal, som er ansat i BIOS.

“Og det vil jo gøre det lidt dyrere for regionen end det var for BIOS, men der er stadig en besparelse i forhold til, da Falck sad på ambulancekørslen”, siger han. Hertil kommer så en engansudgift i forbindelse med selve overtagelsen.

“Sådan er det og det må vi tage med, når borgerne skal kunne være trygge og stole på, at der kan ringes efter en ambulance”, siger konservative John Lohff.

SønderborgNYT prøvede flere gange tirsdag aften at kontakte Venstres Tage Petersen. Men han tog ikke telefonen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...