John Solkær: Stem på de mindre partier

17. oktober 2017 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Tidligere fmd. i Fælleslisten, John Solkær, skriver:

Senest udtaler socialdemokratiske Frode Sørensen 15. oktober om vigtigheden af at give forsamlingshusene i kommunen ens vilkår, uanset om de er kommunale eller selvejede – og høre brugernes stemme. Enig, sådan bør det være, men hvorfor vente til lige før kommunevalget.

De gode viljer er åbenbart til stede. I hvert fald i festtalerne og op til valgene.

Gang på gang er kommunale planer kørt hen over hovederne på involverede beboere og er først blevet filet til, efter at borgerne har protesteret og brugt ankemuligheder uden for det kommunale system. Spild af tid!

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorfor ikke mødes med de involverede beboere og sammen finde løsninger/muligheder inden der tegnes streger.  Vel – vi skal have udvikling og helst meget af den. Men at komme frem til målet kan gøres besværligt, frustrerende og ressourcekrævende. Det behøver ikke at være sådan. Det giver tabersager.

Fælleslistens politikere har flere gange været ude at tale med frustrerede mennesker, der følte sig kørt over af den kommunale planlægning.

I årene efter Kommunalreformen har der fra mange borgere lydt utilfredshed med prioriteringen mellem land og by – ja det er blevet et af hovedemnerne ved det kommende valg – også på landsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tiden efter Kommunalreformen i 2007 bærer ikke præg af, at de store partier, som var bannerførere for de store enheder, har skabt harmoni eller har interesseret sig derfor.

Jeg er sikker på, at de mindre partier med rod i lokalsamfundet er vigtige for at holde de store i ørerne og sikre en mangfoldighed, der i høj grad vil være gavnlig for lokal – og nærdemokratiet.

Tøv derfor ikke med at give dem din stemme den 21. november.

 

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...