Jørgen Mads Clausen og Trine Lindén vil fremme erhvervsliv og iværksætteri

10. november 2013 Erhverv
I en fælles kronik i Jydske Vestkysten søndag fastslår global entreprenør Jørgen Mads Clausen og byrådskandidat Trine Lindén fra SETs rådgivernetværk, at de offentlige erhvervsfremmemidler prioriteres forkert.

Jørgen Mads Clausen og Trine Lindén sætter erhvervsliv og iværksætteri på dagsordenen.

Jørgen Mads Clausen og Trine Lindén sætter erhvervsliv og iværksætteri på dagsordenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I stedet for at fremme de største virksomheders interesser eller forsøg på at tiltrække virksomheder udefra, skal kommunens erhvervsstøtte målrettes iværksættere og de små virksomheder. For væksten skal komme fra de hundredvis af små virksomheder, der har potentiale til at vokse og skabe arbejdspladser – og ikke fra Sønderjyllands største og stærkeste industrivirksomheder. Det giver heller ikke mening at arbejde på at virksomheder, der bor andre steder, skal pakke sammen og rykke til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Jørgen Mads Clausen og Trine Lindén appellerer derfor til politikerne og det kommende byråd om at skride til handling på fire helt konkrete områder:
1. Udvid iværksætterrådgivningen til også at omfatte de nystartede virksomheders første svære år – og sørg for at bakke op om de frivillige rådgivernetværk.
2. Vend blikket ind og ikke ud. Det er uhyre sjældent, at det lykkes at flytte en virksomhed på tværs af kommunegrænsen. Derfor giver det langt mere mening og valuta for pengene at investere i de virksomheder, der allerede er i kommunen.
Artiklen fortsætter under annoncen

3. Gør de offentlige udbud attraktive for små virksomheder ved inden for lovens rammer at nedbryde, udfærdige og målrette udbuddene. Inddrag virksomhederne allerede i planlægningen af de offentlige udbud.
4. Skab et egentligt erhvervsudvalg, der ikke drukner i f.eks. kultur, miljø og teknik. Erhvervsudvalget skal bl.a. sikre en vedsvarende og professionel dialog med erhvervslivet, der ikke begrænser sig til månederne omkring et kommunalvalg.
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk