Juli: Omkring 22.000 har set udstillingerne på Sønderborg Slot

13. august 2020 Kultur

Jeg har ikke det præcise tal for juli, men det ligger på omkring 22.000 og det er mere end 60 procent over normalt besøg på selve slottet. Det har været ganske forrygende, siger museumsleder Carsten Porskrog.

“Der var enkelte dage, hvor der kom så mange på én gang, at vi måtte lukke for yderligere besøg, før andre gik ud og det skyldes jo Corona-afstand og såmænd også for at sikre en god oplevelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fleste dage er folk kommet i en pæn, jævn strøm, så vi har kunnet håndtere det. Men et gennemsnit på 700 om dagen er rigtig mange og meget flot”, siger Carsten Porskrog til SønderborgNYT.

Mange har spurgt til den nye udstilling: 100 år med Danmark – Sønderjylland siden genforeningen, som også er den del af slottet, hvor der har været flest mennesker, men folk har typisk set en stor del af slottet og der har været folk overalt i hele huset.

“Det har været en glæde at se folks interesse – der er blevet studeret genstande, læst tekster og set film, og de nye digitale installationer har været i flittig brug. Det har også været dejligt at høre mange snakke sammen om det, de har set og oplevet”, siger museumslederen.

Alt i alt har den generelle opmærksomhed på Genforeningen og den nye udstilling trukket ekstra.

“Men det har jo heller ikke skadet, at folk har holdt ferie i Danmark, at der har været halv pris – og vel heller ikke, at juli var lidt kølig. I hvert fald et tilstrømningen noget lavere her i disse solrige dage – men stadig pæn”, siger Carsten Porskrog.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk