Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om gaver til børn

1. november 2018 Samfund

Kære Brevkasse

Vi vil gerne give vores børn og svigerbørn en større pengegave. Er det muligt – og hvor meget må vi give? Kan vi også give børnebørnene en pengegave?

Hilsen Henning og Else

Kære Henning og Else

Tak for jeres spørgsmål. Svaret er JA! – dog til en hvis grænse.

Hver forældre må afgiftsfrit give sit barn, barnebarn eller oldebarn kroner 64300,00 årligt (2018 sats), og som svigerforældre må I årligt give jeres svigerbørn hver kroner 22500,00 (2018 sats).

Artiklen fortsætter under annoncen

Beløbsgrænserne stiger en smule hvert år.

Da I begge kan give samme beløb, vil det sige, at hver af jeres børn og børnebørn samlet pr. år kan modtage kr. 128.600,00 (2018 sats) fra jer, mens hver jeres svigerbørn samlet pr. år kan modtage kr. 45.000,00 (2018 sats).

Disse regler gælder alene indenfor familien. Dog gælder reglen ikke ved gaver mellem søskende, og reglen gælder heller ikke for gaver til børns samlever.

Hvis gavebeløbene overstiger de nævnte satser, skal der betales afgift. For børn, børnebørn og svigerbørn er afgiften 15 %.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke et krav, at I opretter et såkaldt gavebrev, når I giver gaver til børn mv. Det kan dog være en god idé at få oprettet gavebrev hvis I f.eks. vil bestemme, at gavebeløbet skal være barnets særeje, idet et særeje skal kunne identificeres, ligesom det er også er vigtigt at kunne bevise hvornår gaven (særejet) er givet.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Hansson Erhverv opnår DGNB-certifikat i guld med sandwichpaneler

3. februar 2023 Erhverv

Hansson Erhverv, der udlejer erhvervsejendomme i Sønderborg, tog i slutningen af 2021 første spadestik i en 30.000 kvadratmeter stor udstykning i den nordlige ende af hovedstaden på Als. Den første udlejningsejendom på 3.000 kvadratmeter er netop blevet færdig og Larsen Strings, der er verdens største forhandler af strenge til blandt andet violiner, er flyttet ind. […]

Læs mere...