Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om advokatforbehold

14. september 2021 Samfund

Kære Brevkasse,

Min mand og jeg kigger på hus. Vi kan i den forbindelse forstå, at det kan være en god idé at få en advokat til at gennemgå købsaftalen – hvad indebærer det?

Hilsen Sofie

Kære Sofie,

Tak for dit spørgsmål.

Det er en stor beslutning at købe en fast ejendom, ikke mindst da det er en stor økonomisk investering.

Der følger mange forpligtelser med som husejer, og i forbindelse med handlen fremsendes en lang række dokumenter og bilag, som udgør en del af købsaftalen. Det er derfor en god ide at få en advokat til at gennemgå købsaftalen og de underliggende dokumenter med jer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I kan bede ejendomsmægleren om at indsætte et advokatforbehold i købsaftalen, og købsaftalen kan herefter trygt skrives under af jer. Et advokatforbehold betyder, at jeres advokat kan annullere handlen uden omkostninger for jer – også selvom I har skrevet under på købsaftalen.

Uden advokatforbeholdet koster det en godtgørelse til sælger svarende til 1 % af købesummen. Dette er en lovbestemt fortrydelsesret, som gælder, såfremt I fortryder en handel indenfor 6 hverdage efter underskrift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advokatforbeholdet løber typisk sideløbende med denne frist, og advokaten skal indenfor fristen have sendt sine eventuelle bemærkninger/forbehold for godkendelse af handlen til sælgers repræsentant (i de fleste tilfælde ejendomsmægleren).

Jeres advokat vil gennemgå købsaftalen, de enkelte vilkår og samtlige dokumenter med jer, herunder en eventuel tilstandsrapport og elinstallationsrapport, ejendomsdatarapport, servitutter m.v., og vurdere om der er forhold i aftalen eller dokumenterne, der giver anledning til nærmere undersøgelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advokaten vil også gennemgå, hvilke forhold ved huset eller dokumenterne I bør være særligt opmærksomme på, eller som giver jer særlige forpligtelser som ejere af det specifikke hus. Et advokatforbehold er således også en måde, hvorved I kan sikre jer mod uforudsete og dyre overraskelser.

Det er min anbefaling, at I kontakter en advokat i forbindelse med I har fundet det hus, som I gerne vil give et bud på. Når ejendomsmægleren skal udfærdige købsaftalen kan advokaten blive tilføjet, og jeres advokat får tilsendt samtlige dokumenter direkte fra ejendomsmægleren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg håber ovenstående har besvaret dit spørgsmål. I ønskes held og lykke med huskøbet.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?
Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58 i Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Advokathuset Muurholm.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...