Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om fremtidsfuldmagt

11. februar 2021 Samfund

Hej Brevkasse

Min mand og jeg har været gift i 40 år, og vi har to fælles børn. Ingen af os har særeje. Vi har snakket om, hvad der skal ske, hvis en af os skulle blive dement. Vi har hørt, at ægtefæller på hinandens vegne godt kan skrive under på salg af fælles hjem, og f.eks. flytte sammen i en mindre lejebolig. Er det rigtigt?

Hilsen Jytte

Kære Jytte

Tak for dit spørgsmål. Som udgangspunkt kan I ikke sælge jeres fælles bolig uden den anden ægtefælles samtykke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fremgår af lovgivningen, at en ægtefælle ikke uden den anden ægtefælles samtykke kan indgå aftale om at overdrage familiens helårsbolig eller en bolig, der er bestemt til familiens helårsbolig.

Bestemmelsen gælder også, selvom ægtefællen finder en anden passende bolig til begge ægtefæller, f.eks. en mindre lejebolig, som du skriver.

I jeres tilfælde vil det være særdeles relevant at overveje at oprette en såkaldt Frem-tidsfuldmagt.

I en sådan fuldmagt kan du og din mand hver især beslutte jer for, hvad der skal ske, såfremt du og/eller din mand ikke længere er i stand til selv at disponere og tage vare på jeres egne forhold – økonomiske og personlige. I fuldmagten kan man også beslutte, at den anden ægtefælle kan sælge fælles bolig.

Artiklen fortsætter under annoncen

I jeres tilfælde vil det være relevant at indsætte den anden ægtefælle i fremtidsfuldmagten, og jeres børn på 2. pladsen. På den måde sikrer I, at fuldmagten ikke falder bort, såfremt der måtte ske jer begge noget.

For at være gyldig skal fremtidsfuldmagten registreres og signeres med nem-id i tinglysningssystemet samt vedkendes for en Notar i Retten.

Fremtidsfuldmagten træder først i kraft, når der er behov for den. Det sker efter indlevering af anmodning til Familieretshuset med dokumentation for sygdom mv.

En fremtidsfuldmagt er relevant for de fleste, da sygdom og svækket mentalt helbred kan ramme os alle.

Jeg vil anbefale jer at kontakte en advokat og høre mere om indholdet i en Fremtids-fuldmagt.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Artiklen fortsætter under annoncen

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58 i Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Advokathuset Muurholm

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...