Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om fremtidsfuldmagt

16. april 2021 Samfund

Hej Brevkasse

Min forlovede og jeg har netop købt hus. Vi er førstegangskøbere, og vi skal giftes til sommer. Vi er begge 26 år gamle. Vores bankrådgiver har blandt andet anbefalet os at oprette en fremtidsfuldmagt, sådan at hvis der sker en af os noget, så har den anden fuldmagt til at handle for os begge. Men er det ikke kun ældre mennesker, der får sådan en fuldmagt lavet? Og kan vi ikke handle på hinandens vegne, når vi er bliver gift?

Hilsen Malene

Artiklen fortsætter under annoncen

Hej Malene

Tak for dit spørgsmål.

Først og fremmest vil jeg sige, at en fremtidsfuldmagt er relevant for de fleste, da ulykke, sygdom og svækket mentalt helbred kan ramme os alle – uanset alder.

I køber hus sammen, og jeg er allerede af den grund enig med jeres bankrådgiver i, at i bør overveje at oprette fremtidsfuldmagter, da man i Fremtidsfuldmagten for eksempel kan få adgang til at sælge huset på begges vegne, såfremt den ene ikke længere er i stand til at skrive under.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det faktum, at I er gift, giver ikke mulighed for, at I kan handle på hinandens vegne, da man som ægtefæller fortsat handler individuelt, selvom man er gift.

En Fremtidsfuldmagt er et dokument, hvori I kan overlade til hinanden at varetage forskellige økonomiske og/eller private forhold, såfremt en af jer på et tidspunkt bliver så syg eller mentalt svækket, at vedkommende ikke længere er i stand til selv at gøre det.

En Fremtidsfuldmagt kan laves nu, men træder først i kraft, når/hvis der er behov for den. Det sker efter indlevering af anmodning til Familieretshuset med dokumentation for sygdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at være gyldig skal Fremtidsfuldmagten registreres og signeres med nem-id. i et Fremtidsfuldmagtsregister samt vedkendes for en Notar i Retten.

En Fremtidsfuldmagt kan indeholde alle de forhold, som I ønsker, at den anden person skal beslutte og gøre for jer, hvis I ikke selv er i stand til det. Det kan, udover ovennævnte om at sælge huset på begges vegne, også være retten til indgå lejeaftale om en ny bolig, retten til at betale regninger, behandle forhold vedrørende netbank mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan også være mere personlige forhold, såsom at give samtykke til at søge aktindsigt eller eksempelvis søge hjælpemidler, flytning til særlige botilbud og så videre.

En Fremtidsfuldmagt er med andre ord en sikring af hinanden, før en svær situation opstår. Alternativet til en Fremtidsfuldmagt vil være et værgemål, og det kan tage rigtig lang tid at få et værgemål i stand. Fremtidsfuldmagten kan forholdsvist hurtigt sættes i kraft, som beskrevet ovenfor.

Jeg håber ovennævnte besvarer dine spørgsmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?
Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58 i Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Advokathuset Muurholm

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...