Jutta Østergaard cykler årets rundt til og fra arbejde

15. juni 2022 Samfund
Jutta Østergaard cykler hver dag.
Jutta Østergaard cykler hver dag.

Jutta Østergaard fra Sønderskov-Skolens SFO er fast deltager til det årlige cykelevent “Vi Cykler til Arbejde” og har, vanen tro, stået i spidsen som holdkaptajn for arbejdspladsens cykelhold, der består af godt og vel 10 deltagere. Tirsdag aften var hun i Farverihallen på EUC Syd, hvor deltagerne, som har trådt i pedalerne i hele maj måned, blev fejret.

Jutta Østergaard, der til dagligt, cykler til og fra arbejde, bor i Vester Sottrup, og tilbagelægger mindst 20 kilometer på sin cykel hver dag. Sådan har det været i mange år, og det er yderst sjældent, at hun benytter sig af bilen, når hun skal på arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

For hende er den daglige cykeltur helt essentiel for både det psykiske og det fysiske velvære, og den halve times tid hver vej giver hende et overskud, som hun ellers ikke ville have i samme omfang.

“Når jeg cykler, sker der en hel masse med mit humør. Udover, at jeg får pulsen op og et stort skud endorfiner sat i omløb, så får jeg også tømt hovedet for tanker. Det giver mig ro i hovedet efter en hektisk arbejdsdag, og samtidig får jeg også en hel masse kreative ideer, som jeg faktisk kan omsætte på mit arbejde”, fortæller Jutta Østergaard, der har været ansat som pædagog på Sønderskov-Skolens Idræts-SFO i 14 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mange tror, at energi kommer af at slappe af, men dertil vil jeg altså bare sige: Ved at bruge energi, får du energi”, siger hun til SønderborgNYT.

For Jutta Østergaard er der ingen tvivl: Det er de daglige cykelture, der har holdt hendes humør og energi i vejret, og det er helt sikkert også takket være den livsstil, at hun ikke er bukket under for stress i det ellers meget hektiske arbejdsliv hun har./ds

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...