Tour de France: Kaare Rasmussen kører på Væltepeter til Tour de France

24. juni 2022 Tour de France
Kaare Rasmussen og hans Væltepeter. Foto: Diana Sørensen
Kaare Rasmussen og hans Væltepeter. Foto: Diana Sørensen

Når vi, søndag den 3.juli har fundet de bedste tilskuerpladser til det store cykelløb, vil det være vores største håb og ønske at få så meget med af det længe ventede Tour de France-sus, som muligt. De få minutters glimt af verdens største cykellegender er hele besværet værd, og om ikke andet, så kan vi sige, at vi har været der. Det bliver i sandhed en stor dag i det sønderjyske.

Og på selvsamme dag vil en sjælden cykeldisciplin udspille sig i al sin ydmyghed omkring hotspottet Slotsbakken Gråsten, hvor en ung mand med jakkesæt og bowlerhat triller ubesværet rundt på sin halvanden meter høje Væltepeter blandt de fremmødte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den unge mand på 22 år hedder Kaare Flintegaard Rasmussen, og Væltepeteren er et højt skattet familieklenodie, der har tilhørt familien Rasmussen siden 1905, hvor den blev reddet fra en losseplads og købt for en femmer.

Siden dengang har Væltepeteren haft en helt særlig betydning i familien, og den svære cykelkunst er gået i arv igennem flere generationer. Der er derfor lagt en stor ære i familietraditionen, når Kaare Flintegaard Rasmussen bestiger sin Væltepeter i sit fornemme outfit søndag og giver Tour de France-rytterne, ikke baghjul men, forhjul.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har valgt at tage stafetten efter min farfar, der har lagt meget af sin sjæl i at skabe en særlig fortælling om vores Væltepeter, som et unikt og sjovt bidrag til den gode stemning i lokalsamfundet. Han har deltaget i mange forskellige arrangementer, og det har været til alt fra byfester, markedsdage, Broager Cykelringridning, motorvejsåbningen i 2012 samt i forbindelse med velgørende formål, hvor han har indsamlet donationer for hver cyklet kilometer. Han har altid været iført jakkesæt og bowlerhat ved disse begivenheder, og det har jeg derfor også tænkt mig”, fortæller Kaare Rasmussen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bjarne Rasmussen, Kaare Rasmussens farfar, har da heller ikke ladet det gå ubemærket hen, at han meget gerne sér, at familiens stolthed  lever videre i de kommende generationer og Kaare Rasmussen er den udvalgte til at føre arven videre.

“Min far har ikke været helt så varm på projektet, som min farfar måske kunne have ønsket sig, men jeg vil nødigt være farfars store skuffelse, så jeg har besluttet mig for at tage entusiasmen helt ind og køre i farfars cykelspor”, siger han med et grin og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her i familien gør vi ikke noget halvt”.

Kaare Flintegaard Rasmussen vil trille rundt i Gråstens hotspot-område hele eftermiddagen søndag den 3. juli. Han håber at møde mange glade og snaksalige mennesker, for som han siger:

“Det er stemningen og fællesskabet jeg glæder mig mest til at være en del af, og jeg håber da, at mit lille Væltepeter – event vil give smil på rigtig manges læber”./ds

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...