Kæmpe helleflynder på bordet hos Hotel Sønderborg Strand

5. november 2019 Erhverv

Tirsdag fik Hotel Sønderborg Strand leveret en fisk, der fylder noget mere end de fisk, der almindeligvis kommer på bordet i køkkenet.

“Det er en helleflynder, som er fanget ved den nordlige del af Norge og da hovedet var på, vejede den 131 kilo”, siger Michael Nielsen, som har fået fisken den lange fra fra Norge til Sønderborg.

Han fortæller videre, at det flotte eksemplar kunne sluge en torsk på 10 kilo i én mundfuld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køkkenchef Allan Larsen brugte en del af sin dag på at skære den store fisk ud.

“Når jeg er færdig, så er der omkring 80 kilo fisk, som kan tilberedes. Hvis vi bruger dem i vores tapasmenuer rækker den til 1000 kuverter”, siger køkkenchefen til SønderborgNYT.

Fakta om helleflyndere

Det danske navn, helleflynder, kommer af ‘hellig flynder’ og fisken er den ubestridt største af alle fladfisk. Den lever i Nordatlanten fra New Foundland over Grønland, de nordatlantiske øer, nordlige Skandinavien, og til Biscayen.

Helleflynderen er højrevendt og kan bliver over to meter lang og veje op mod 300 kilo. Helleflynderen lever af krabber og fisk, og æder stort set alt den kan fange. Det inkluderer også fugle som lunder og forskellige måger.

Fordi den foretrækker meget koldt vand findes den oftest på store dybder i Danmark, f.eks. Norskerenden i Skagerrak, men den kendes også fra Nordsøen og Kattegat.

Rekorden i Danmark for en helleflynder er på 115 kg og fra 1999.

Meget store individer er sjældne i Danmark, men en 90 kg helleflynder blev fanget i 2011 i Skagerrak, og et 102 kg eksemplar blev fanget i 2016 ved Thyborøn.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk