Kæmpe solcelleanlæg på vej til Sydals

14. april 2021 Erhverv

Clean Energy Advisors ApS ønsker at bygge en 37 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild. Når solcellerne er installeret, vil 62 procent af ProjectZeros målsætning for solcellekapacitet i Roadmap 2025 være nået.

Parken på Sydals bliver med en kapacitet på 39 MW – installeret effekt – kommunens største, idet Glansager/Vollerup er på 25 MW. Et planlagt anlæg i Stevning forventes at blive på minimum 28 MW, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

”Det glæder mig, at vi efterhånden kravler op imod målsætningen, når det gælder solcelle-kapaciteten. Min fornemmelse er også, at der er bred opbakning til en fælles klimaindsats – for vores børns og børnebørns fremtids skyld”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget har netop godkendt, at forslaget til lokalplan og kommuneplantillægget sendes i offentlig høring. Alle mulighed for at kommentere forslagene i forbindelse med den offentlige høring, som er på otte uger.

”Det er ret fantastisk at følge med i indsatser og resultater i forhold til at nå målsætningerne i Roadmap 2025 – både takket være private husejere, der energirenoverer, virksomheder og institutioner. Jeg synes også, det her er lykkedes at finde et område, hvor solcelleanlægget ikke vækker stor opsigt i området, og hvor der ikke er mange naboer. Det er heller ikke vurderet, at anlægget vil medføre nogen videre miljøpåvirkning”, supplerer udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når anlægget er færdigt, vurderes det at levere ca. 40.000 MWh om året svarende til ca. 10.000 husstandes årlige strømforbrug.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...