Kampagne med OL-atleter sætter fokus på mobning

8. august 2016 Sundeved

13962616_1026762940777679_8281317199191083074_n

 

Nu kickstarter Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling første del af indsatsen ”Alle for én mod mobning”. Det sker via en kampagne med en række OL-atleter, der alle ønsker at sende et klart signal om, at mobning skal bekæmpes. Kampagnen udspringer fra facebooksiden: alleforenmodmobning, hvor man kan læse OL-atleternes personlige fortællinger om mobning. OL-atleterne kan også ses i bybilledet i en række danske byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bare ét enkelt tilfælde af mobning er et for meget, og hvis vi skal komme mobning til livs, skal alle bidrage, og alle skal tage ansvar for at gribe ind, lige meget om mobningen foregår i skolegården, håndboldbanen eller på de sociale medier. Derfor er jeg glad for, at OL-atleterne vil være med til at sætte fokus på, at både lærere, pædagoger, skoleledere, forældre, klassekammerater og os politikere skal sende et klart signal om, at mobning aldrig nogensinde er i orden,” siger Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fem OL-atleter har sagt ja til at være med i kampagnen for at sætte fokus på mobning: Hækkeløberen Sara Slott Petersen, kajakroeren René Holten Poulsen, svømmeren Jeanette Ottesen, badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen og håndboldspilleren Niklas Landin.

Danmarks Idrætsforbund bakker varmt op om kampagnen og atleternes engagement i kampen for at bekæmpe mobning.

”Foreningsidrætten består af fællesskaber. Her er der plads til alle, og her kan man finde selvtillid og nye fællesskaber, hvis man møder modgang andre steder. Vores OL-atleter kommer alle fra foreningsidrætten og kender derfor værdien af et godt fællesskab, hvor man bakker op om hinanden og giver plads til forskellighed. Derfor er jeg rigtig glad for, at de deltager i kampagnen, og jeg er sikker på, at deres budskaber være med til at gøre en forskel,” siger Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bred opbakning

Kampagnen med OL-atleterne er en del af et større arbejde om bekæmpelse af mobning. Senere på måneden vil der13900360_1023639224423384_5828192848748342390_n blive lanceret en landsdækkende aktionsplan mod mobning, som minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby står bag sammen med Red Barnet, Børnerådet og Børns Vilkår og med Mary Fonden som faglig sparringspartner. Her vil hjemmesiden alleforenmodmobning.dk også gå i luften med aktionsplanen og relevant viden om forebyggelse og bekæmpelse af mobning. Du kan dog allerede nu læse atleternes personlige budskaber om mobning på hjemmesiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ministeren har i løbet af foråret inviteret en bred kreds af centrale aktører til møder om, hvordan mobning bedst kan forebygges og bekæmpes. Det er på den baggrund, at aktionsplanen er udarbejdet i samarbejde med Børnerådet, Børns Vilkår og Red Barnet samt Mary Fonden som faglig sparringspartner. Aktionsplanen indeholder anbefalinger til, hvordan forældre, lærere, skoleledere og pædagoger kan forebygge og bekæmpe mobning.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Augustenborg

Augustenborgs fremtidsmuligheder er større end de fleste forestiller sig

26. januar 2022 Kultur

Augustenborg er noget særligt og med hertugernes fortælling, så fortælles grænselandets historie, hvor Augustenborg er helt central og havde stor betydning for hele grænselandet. Byen var et magtcentrum og den kulturarv skal vi passe på. Sådan sagde borgmester Erik Lauritzen i sit oplæg til et borgermøde, der tirsdag aften fandt sted i Augustenborg Hallerne og […]

Læs mere...