Kampagne: Spis Godt Spis Grønt

1. februar 2021 Samfund

Kampagnen Spis Godt Spis Grønt er ikke bare klimavenlig, den er også corona-venlig med et program, der primært foregår digitalt via Facebook og en hjemmeside fra den 15. februar og fire uger frem.

Og kampagnen er meget mere end en række budskaber.

Den er en perlerække af spændende arrangementer, hvor man eksempelvis kan lære at fermentere, lave mad med råvarer, der er i sæson og prøve at sanke mad i naturen. Der er også spændende foredrag på programmet med blandt andre kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz, der står bag den populære ”suveræne-serie” med for eksempel Suveræne Salater.

Artiklen fortsætter under annoncen

I vinterferien kan man tage familien med på et Madløb i både Sønderskoven, Gråsten Skov, Nørreskoven og på Kær Vestermark.

Her vil kommunens naturvejledere fortælle om den natur, man oplever undervejs. Og så tilbydes der en fuld madplan i uge 8, 9 og 10 med nye og mere grønne opskrifter, der forhåbentlig kan føjes til familiens favorit-retter.

”Jeg håber mange vil tage godt imod kampagnen og måske bruge den som startskuddet til at få lidt flere grøntsager ind i hverdagsmaden – og handle mere efter hvad der er lokalt og hvad der er i sæson”, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis man kunne tilegne sig en håndfuld nye og mere grønne livretter i løbet af den her kampagne, få en bedre fornemmelse af hvad der er i sæson hvornår, og samtidig få nogle ideer til at undgå madspild, så er vi allerede rigtig godt på vej til en sundere og mere klimavenlig livsstil”, siger udvalgsmedlem Kirsten Bachmann.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...