Kan EU-valget bruges som pejlemærke for folketingsvalget?

27. maj 2019 FV19

Folketingskandidat Ellen Trane Nørby fra Venstre, er ovenud tilfreds med Venstres flotte fremgang ved søndagens EU-valg, hvor partiet gik fra to til fire pladser.

“Det er et dejligt rygstød, der giver ekstra energi til resten af valgkampen”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Det flotte EU-valg betyder nødvendigvis ikke, at Venstre får stor fremgang ved folketingsvalget.

“Det er to forskellige valg”, siger Ellen Trane Nørby.

Socialdemokratiet

Benny Engelbrecht, der er folketingskandidat for Socialdemokratiet er glad for det flotte valg, hans parti fik ved EU-valget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har især noteret mig, at Venstres Søren Gade fik et godt valg. Ham kan mange Venstre-folk rigtigt godt li’ og han talte jo imod Venstres plan om at lukke regionerne i forbindelse med Sundhedsreformen. Så er der Venstre-vælgere, der vil bevare regionerne, så kan de jo stemme på Socialdemokratiet”, siger Benny Engelbrecht.

Benny Engelbrecht ved godt, at EU- og folketingsvalg er to forskellige valg.

“Men jeg ved også, at mange Venstre-vælgere er enige med Søren Gade i, at regionerne skal bevares. Nu kan de vælgere ikke stemme på Søren Gade til folketingsvalget. I stedet kan de stemme på os”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Håber folk er mere positive

Dansk Folkearti høstede et svidende nederlag ved EU-valget, hvor partiet gik fra fire pladser i EU-parlamentet til kun én.

“Jeg håber virkeligt, at vælgerne er mere positive overfor os, når der skal stemmes til folketingsvalget”, siger Jan Rytkjær Callesen til SønderborgNYT.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk