Kan Sdr. Havnegade lukkes for trafik i sommermånederne?

3. marts 2021 Samfund

Restauratørerne på Sdr. Havnegade har ofte efterlyst, at trafikken blev fjernet fra gaden, så gæsterne kunne nyde maden og udsigten i fred og ro. Restauranterne på Sdr. Havnegade og deres gæster har ofte givet udtryk for, at det kunne være rart at sidde i fred og ro og nyde udsigten og maden – uden biler få meter fra bordene. Nu gennemføres et projekt, hvor gaden helt eller delvist lukkes for trafik i juli og august

Teknik- og Miljøudvalget har netop godkendt en høringsproces, som skal give et grundlag for at beslutte, om Sdr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Havnegade fremover skal være trafikfri i et eller andet omfang. I høringsprocessen skal områdets restauranter og hoteller, beboerne i området og borgerne generelt inddrages. Der skal ligeledes træffes beslutning om, hvornår og hvor meget gaden skal lukkes til sommer for at give et tilstrækkeligt erfaringsgrundlag.

”Vi arbejder benhårdt på at blive turistdestination i særklasse og på, at Byens Havn i den forbindelse blive et af vores stærkeste vartegn og samlingssteder. Her er Sdr. Havnegade og dens miljø med udendørs servering et væsentligt bidrag, og derfor vil vi gerne se på mulighederne for at forbedre oplevelsen – men samtidig sikre os, at vi har et velfunderet grundlag at træffe beslutning om trafikken på”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.

”Derfor er jeg glad for, at vi går i gang med høringsprocessen og håber, at rigtig mange vil bidrage med deres synspunkter og ideer, siger hun i en pressemeddelelse.

“I Venstre mener vi, at det er vigtigt at høre beboerne på Kongevej og Strandvej, som vil opleve en markant stigning i trafikken, hvis Sdr. Havnegade lukkes, og Hotel Sønderborg Strand, revyen og slottet har sikkert også en holdning til, at det bliver mere bøvlet at komme hen til dem”, siger Tage Petersen til SønderborgNYT.

“Vi vil selvfølgelig se på høringssvarene, men de tidligere erfaringer med lukning af gaden, gør at vi skal tænke os rigtigt godt om”.

Den forsøgsvise lukning af gaden foreslås foretaget i juli og august, men hvor meget og hvor lidt vil være et af spørgsmålene, der skal afklares i høringsprocessen.

Beboere på Strandvej og Kongevej bliver også en del af høringsprocessen.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...