Karsten Wohlgemuth: Gratis psykologhjælp til unge under 30 år

14. august 2017 KV2017

Regionsrådskandidat Karsten Wohlgemuth, Socialdemokratiet, skriver:

Depression, angst og spiseforstyrrelser kan være tegn på, at man ikke trives i hverdagen. Sådan er der mange unge i Syddanmark, der har det.

Løsningen i dag er at gå til sin praktiserende læge og blive henvist til en psykolog, men selv med tilskud fra det offentlige, er psykologhjælp dyr.

I dag koster psykologhjælp 386 kr. for første konsultation og 322 kr. for de efterfølgende, hvis du er blevet henvis af en læge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Størrelsen på pengepungen må ikke være afgørende for, hvem der får hjælp, og derfor mener jeg, at psykologbehandling for unge under 30 år skal være gratis.

God investering

Det kan være en god forretning at hjælpe de unge, før de rammer bunden. For hver krone regionen bruger på psykologhjælp, sparer regionerne 3,50 kroner i psykiatrien. Det viser en ny omkostningsanalyse fra Økonomisk Institut på Københavns Universitet.

Flere undersøgelser viser, at hvis en person får psykiske problemer i ungdommen, følger de problemer ofte personen resten af livet. En investering i psykologbehandling til unge er derfor en samfundsinvestering. Både menneskeligt og økonomisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gratis psykologhjælp til unge er et tilbud i 14 af landets kommuner, herunder: Køge, Aalborg, Aarhus, Ballerup, Favrskov, Fredericia, Gladsaxe, Helsingør, København, Lyngby-Taarbæk, Odder, Skive, Vejle og Vesthimmerland.

Dermed kan Region Syddanmark blive den første region til at tilbyde gratis psykologhjælp til unge under 30 år.

Det er desuden et stort problem, at unge i dag ikke ved, hvor de skal henvende sig, når de bliver ramt af psykisk sygdom. Faktisk svarer 43 procent af unge, der har haft en psykisk sygdom, at de ikke vidste, hvor de skulle gå hen for at få hjælp.

Hver tredje dansker rammes af psykisk sygdom i løbet af livet, og i 75 procent af tilfældene rammer sygdommen inden de fylder 30 år.

Falder du på cykel og brækker benet eller bliver indlagt på et hospital, koster det ikke noget i dag. Falder du i dit liv, så at sige, og har brug for behandling så skal dankortet op af lommen.

Mit mål er klart: Gratis psykologhjælp til unge under 30 år.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...