Karsten Wohlgemuth: Venstres vindmølleflæsk

25. september 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Karsten Wohlgemuth, Socialdemokraterne, skriver:

Hvordan skal vi kunne tro på noget som helst fra Socialdemokraterne fremover? Sådan spurgte Venstres Peter Hansen for ganske få måneder siden efter, at Socialdemokraterne havde besluttet at stemme imod opførelsen af kæmpevindmøllerne i kommunen. Derfor klinger det en smule hult, når Venstre nu følger i Socialdemokraternes fodspor og også vælger at sætte vindmølleplanerne i bero. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Vindmølle-forkæmperne Venstre tude ikke gå til valg på vindmølle-indsatsen.

Vindmølle-forkæmperne Venstre tude ikke gå til valg på vindmølle-indsatsen.

 
Artiklen fortsætter under annoncen

Men lad mig bare slå fast, at jeg selvfølgelig synes, det er rigtigt positivt, at Venstre nu er kommet på bedre tanker og erklærer sig enige med Socialdemokraterne på vindmøllefronten. For vi kan naturligvis ikke leve med, at borgerne føler sig utrygge og frygter for deres helbred. Vi skal ikke gamble med menneskers sundhed, og derfor skal der ikke placeres kæmpevindmøller på land, før vi ved, om møllerne påvirker borgernes helbred.
Artiklen fortsætter under annoncen

 
Samtidig er der er ingen tvivl om, at ProjectZero målsætningen om at gøre Sønderborg CO2-neutral er helt rigtig. Men vi er nødt til at sikre borgernes opbakning, for uden borgerne kan visionen ikke bæres videre. Derfor er jeg også rigtig glad for, at Venstre nu, med argumentet om borgernes ve og vel, melder sig under Socialdemokraternes faner på vindmøllefronten.
Artiklen fortsætter under annoncen

 
Det er bare pudsigt, at vi skulle helt frem til otte uger inden valget før, man nåede frem til den erkendelse. For er sandheden ikke den, at Venstre ganske enkelt ikke turde gå til valg på kæmpevindmøller og derfor i ellevte time måtte ændre holdning?
Hvis Venstre ikke vil kalde det valgflæsk, så kan vi bare kalde det vindmølleflæsk. 
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...