Kasernebygningerne skal analyseres

28. maj 2013 Erhverv

Tirsdag holdt en gruppe mennesker møde om, hvad kasernen måske skal bruges til i fremtiden, hvis Sønderborg Kommune kan overtage bygningerne på rimelige vilkår. Næste skridt bliver en analyse af, hvad bygningerne egner sig til at huse.

– Der er jo muligheder for en idrætsefterskole suppleret med en med gymnasielinie, siger John Lohff, der er Sønderborgs stemme i Regionsrådet. På opfordring har han drøftet sagen med regionen, der gerne går ind i arbejdet med at sikre liv i bygningerne på Sønderborg Kaserne på en måde, der vil gavne Sønderborg bedst muligt. Nu vil en gruppe mennesker se på, hvilken måde, der gavner bedst

Artiklen fortsætter under annoncen

John Lohff trækker regionens ekspertice ind i kaserne-projektet.

– Blandt andre deltog politikere fra Sønderborg Byråd, SET, idrætshøjskoleforstanderen og direktøren fra SønderjyskE, siger John Lohff, som har sagt på mødet, at det er vigtigt, at arbejdet med anvendelsen af kasernebygningerne holdes højt hævet over partipolitik.

– Når Carl Holst og regionen går ind i projektet, så er det fordi, regionen kan analysere bygningerne, så der kommer konkrete meldinger om, hvordan de kan anvendes bedst muligt. Regionen har de mennesker, der kan gøre det og også økonomien til at sikre, det bliver gjort, siger John Lohff . Den analyse sættes i gang nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere efterskoler i Sønderborg-området har udtrykt bekymring for, at det kan koste dem elever, hvis der kommer endnu en efterskole.

– Men det vil ikke ske. Den nye skole bliver unik og trækker slet ikke samme målgruppe, siger John Lohff til Sønderborg Nyt. Han forestiller sig, der skal arbejdes sammen med SDU, ihs og SET, så der satses på spændende uddannelser med idræt på højeste niveau og så skal der hele tiden tænkes i mulige iværksættervirksomheder, der kan lægges i kølvandet på projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er på ingen måde taget en beslutning om, at det skal være idræt, der fylder bygningerne.

– Men det er det forslag, der er spil og vi er selvfølgelig også  åbne for andre og flere ideer, siger John Lohff.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...