Kasernen: Sønderborg-soldater indtog Varde

22. februar 2014 Erhverv

Soldaterne på Sønderborg Kaserne har fået marchordre fra Folketinget og derfor forsøgte Varde Kommune lørdag at vise sig fra den bedste side. 50 soldater fra Sønderborg og Ringsted med pårørende besøgte kommunen for at se deres nye arbejdsplads på Varde Kaserne, oplyser tv.syd.

Lukningen nærmer sig hastigt.

Lukningen nærmer sig hastigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sergentskolen i Sønderborg lukker først i april, og 220 arbejdspladser i Forsvaret flytter til Varde. Et mindre antal overflyttes fra Ringsted på Sjælland.

Både Varde og Esbjerg kommuner håber, at mange af soldaterne vælger at flytte vestpå med deres familier. Derfor fik de en omfattende orientering om mulighederne for bosætning, fritidsaktiviteter, børnepasning og uddannelsesmuligheder.

Under en afstikker til Esbjerg fik familierne blandt andet en havnerundfart.

Trist

Artiklen fortsætter under annoncen

4. april stryges flaget for sidste gang på Sønderborg Kaserne. Dermed er det slut med Sønderborg som garnisonsby.flag

Kasernen er fra 1912, og den har siden været base for adskillige generationer af soldater. Dog blev den lukket mellem efteråret 1942 og befrielsen i foråret 1945, fordi den tyske besættelsesmagt beordrede alle danske garnisoner væk fra Jylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...