Katastrofal tørke på Als og Sundeved udskyder elektrofiskeri

4. december 2018 Sundeved

Mens både opgangen af havørreder, elektrofiskeriet efter avlsfisk og nogle steder endda gydningen er kommet i gang mange andre steder i Jylland, så er flere mindre vandløb på Als og Sundeved stadig tørre først i december.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manglende vandføring i flere mindre vandløb har resulteret i, at vandplejeudvalget A.N.A. har aflyst elektrofiskeri efter moderfisk.

Det skriver Sportsfiskeren.

Morten Ringive fra vandplejeudvalget A.N.A. fortæller, hvordan nogle vandløb i sommerens løb tørrede ud og derfor ikke producerede det antal smolt, man havde regnet med.

Og på Als og Sundeved er jorden endnu kun våd i de øverste lag.

Nogle vandløb er stadig udtørrede og andre har kun beskeden vandstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreløbigt er moderbefiskning derfor aflyst, indtil der kommer mere regn og mere vandføring i for eksempel Adsbøl Bæk, fortæller Morten Ringive til Sportsfiskeren.

Tendensen med tørlagte vandløb og udskudt gydning ses mange steder i landet, men der er stadig håb.

“Selvom det vil kræve en meget våd december måned, så er der fortsat en chance for, at ørrederne når at trække op og gyde i januar. Nogle ørredstammer kan endda strække gydningen helt til marts måned”, siger Kaare Manniche Ebert, fiskebiolog i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere om udstyr til elektrofiskeri HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...