Katastrofal tørke på Als og Sundeved udskyder elektrofiskeri

4. december 2018 Sundeved

Mens både opgangen af havørreder, elektrofiskeriet efter avlsfisk og nogle steder endda gydningen er kommet i gang mange andre steder i Jylland, så er flere mindre vandløb på Als og Sundeved stadig tørre først i december.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manglende vandføring i flere mindre vandløb har resulteret i, at vandplejeudvalget A.N.A. har aflyst elektrofiskeri efter moderfisk.

Det skriver Sportsfiskeren.

Morten Ringive fra vandplejeudvalget A.N.A. fortæller, hvordan nogle vandløb i sommerens løb tørrede ud og derfor ikke producerede det antal smolt, man havde regnet med.

Og på Als og Sundeved er jorden endnu kun våd i de øverste lag.

Nogle vandløb er stadig udtørrede og andre har kun beskeden vandstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreløbigt er moderbefiskning derfor aflyst, indtil der kommer mere regn og mere vandføring i for eksempel Adsbøl Bæk, fortæller Morten Ringive til Sportsfiskeren.

Tendensen med tørlagte vandløb og udskudt gydning ses mange steder i landet, men der er stadig håb.

“Selvom det vil kræve en meget våd december måned, så er der fortsat en chance for, at ørrederne når at trække op og gyde i januar. Nogle ørredstammer kan endda strække gydningen helt til marts måned”, siger Kaare Manniche Ebert, fiskebiolog i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere om udstyr til elektrofiskeri HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...