Kegnæs Brandstation blev dyrere end ventet

14. marts 2021 Samfund

Byrådet godkendte i august 2018 at der skulle bygges en ny brandstation på Kegnæs, fordi den tidligere brandstation brændte og den nye skulle koste 2,8 millioner kroner. Byggeopgaven blev udbudt i totalentreprise, hvor en lokal entreprenør vandt udbuddet og efterfølgende opført brandstationen.

På onsdag skal Økonomiudvalget godkende tallene bag byggeriet og sætte yderligere 369.000 kroner af til nogle uforudsete udgifter, der har været undervejs i byggeriet.

Men den nye brandstation blev dyrere end ventet og overskridelsen af budgetrammen kan forklares ved uforudsete udgifter til grunden, der var købt som ryddet. Det viste sig efter overtagelse, at grunden stadig indeholdt rester af fundament og andre byggematerialer. Materialerne var blevet dækket med jord og skulle behandles som forurenet jord og det var ikke regnet ind i budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har efterfølgende været en dialog med sælger om misligholdelse af købskontrakten. Det har dog ikke medført grundlag for en retssag eller en erstatning.

Der er i juni 2020 indgået et forlig med om at godtgøre kommunen 30.000 kroner som kompensation for misligholdelse af købskontrakten.

Ud over de ekstra udgifter til klargøring af byggegrunden, har der været uforudsete udgifter på 200.000 kroner som følge af en blød bund på byggegrunden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...