KGGO: Hjælp os med at skaffe en parallelcykel

29. maj 2015 Gråsten

Formand Svend Schütt, KGGO, skriver:

Vi er en forening der nu er gået ind i vores tredje leveår: KGGO, som står for Kørestolbruger og Gangbesværede i Gråsten og Omegn. Vi har medlemmer fra Gråsten, Hørup, Guderup, og Augustenborg. Vi mødes vær anden torsdag, hvor vi drøfter hverdagens udfordringer, drikker kaffe, ”bygger broer”, hygger og planlægger aktiviteter.

Alle medlemmer sidder i kørestol eller er på anden hvis afhængige at et hjælpemiddel for gangbesværede.kggo

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi arrangerer årligt KørestolsRingridning, Handicap idrætsstævne, julehjælpsindsamling, holder juleaften for enlige, ensomme gråstenere den 24 december.

Af nye tiltag i 2015 kan jeg nævne Sanse Aktivitet i Ahlmannshallen og det bliver for alle plejecentre og daghjem i Sønderborg Kommune. Vi finder skubbere til kørestolbrugere, hvor kommunen ikke kan træde til og nu arbejder vi på at finde midler til køb af en parallelcykel, og det er så her du kommer ind i billedet.

Jeg har fået en del henvendelser fra Gråstens borgere, om jeg kunne skaffe en såkaldt parallelcykel. Der er faktisk et stort behov for sådan en her i byen. Når så sommersæsonen er slut, har jeg også fundet et opvarmet sted, den kan opbevares vinteren over og en cykelsmed der gratis vil lave service på den en gang årligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der sidder rigtig mange ældre og handicappede derhjemme og de kan ikke komme ud og nyde den danske natur. Det vil jeg kæmpe for at lave om på.

Jeg har talt med en fysioterapeut. Han fortæller at sådan en cykel ikke kun er godt for handicappedes velvære, men i den grad også for sundheden. Altså er det på mange måder godt at få en parallelcykel i hus.linak1

Artiklen fortsætter under annoncen

Når cyklen koster 52.000 kroner, så er det fordi, den skal kunne bruges af alle. Også de med lammelser i benene eller armene. Det betyder, at den skal have drejesæde og der skal være mulighed for at kunne spænde benene fast, og der skal være armlæn og mange andre ting.

Vi kunne også vælge en langt billigere udgave, men så ville der kun være en lille del af dem, der har behovet, som kan få gavn af den.

Vi  har pt. fået 7000,- fra Linak,  1500,- Odd Fellow Loge Nr. 100 Dybbøl Banke, og en del mindre donationer fra private, men der er jo lang vej endnu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulle du også være interesseret i at støtte projektet, så husk ingen beløb er for små.

Vores konto er:

AL Bank reg. 5397 Kontonr. 0243492

Swipp og MobilePay 61714607

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...