KGGO: Kommunen bør tage os med på råd om handicapfaciliteter i Gråsten

19. november 2017 Gråsten

Formand for foreningen Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn, Svend Schütt, skriver:

Sønderborg Storkommune, nu vil jeg ikke diskutere om det var et godt valg dengang, jeg vil derimod give anledning til at diskutere, hvordan får vi det til at fungere, især i forhold til udgifter til renovering/udbygning at veje fortov og cykelstier samt tilgængelighed.

Noget jeg de senere år har brugt tid på at diskutere og arbejde med.

Hvis vi nu nøjes med de seneste to år: Handicaptoiletterne i Gråsten på havnen og centerparkering, det er de flotteste toiletter man kan forstille sig, men desværre er de ikke tilgængelig for alle kørestolsbrugere, derfor tager jeg kontakt til kommunen, for at informere dem om dette.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svend Schütt ser fordele i at kommunen lytter til KGGO, når der skal laves faciliteter til kørestolsbrugere i Gråsten og omegn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske jeg lige bør nævne at jeg i 2013 dannede foreningen Kørestolsbrugere og gangbesværede i Gråsten og Omegn, KGGO – derfor er det jo nærliggende for mig at det netop er det, jeg råber op om.

Efter rigtig megen skriveri frem og tilbage lykkedes det mig efter ¾ år at få en aftale i hus om en besigtigelse af netop disse to toiletter.

Der kom to ingeniører fra Sønderborg kommune og sammen gennemgik vi forholdene. Det tog ikke lang tid før vi blev enige om, at der i den grad var sket et brist i kommunikationen omkring tilgængeligheden til disse to toiletbygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

KGGO og komunens ingeniører enige

Vi talte om, hvordan det er muligt at rette op på tilgængeligheden – også her var vi enige.

Vi talte også om, at det måske ville være på sin plads, at man i fremtiden kunne inddrage frivillige foreninger i den by som div. arbejder skulle udføres i.

Vi gik derefter hver til sit, efter jeg blev orienteret om, at jeg ville høre nærmere en af dagene.

Efter en uges tid modtog jeg så en mail fra kommunen ogher stod der så at, toiletbygninger i sin tid var blevet godkendt af Danske Handicaporganisationers Sønderborgafdelings formand, Bente Rey.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg tog derefter straks kontakt til Bente Rey og hun fortalte så, at hun havde godkendt tegningerne af indretningen af toiletbygningen, hvilket så var rimelig overskueligt, fordi det var en færdig pakkeløsning, man havde købt.

Bente Rey fortalte også, at hun naturligvis ikke havde været i Gråsten for at besigtige tilgængeligheden.

Det fortæller jeg så til kommunen og informerer samtidig igen om at KGGO naturligvis gerne står til rådighed i fremtiden, men desværre kom der promte svar om at Sønderborg Kommune ikke ønskede at tage i mod dette tilbud, fordi man havde en aftale om vejledningsstøtte hos Danske Handicaporganisationer Sønderborgafdelings formand Bente Rey.

Artiklen fortsætter under annoncen

Organisationsformand vil bestenmme det hele

Derfor tog jeg igen kontakt til organisationens formand, Bente Rey.

Hun fortæller at hun jo ikke kan fare hele kommunen rundt og besigtige alle byggerierne, så derfor foreslog jeg hende at KGGO kunne varetage opgaven, når det handlede om Gråsten. Det kan der slet ikke blive tale om sagde Bente Rey.

Jeg svarer tilbage til kommunen, at jeg ikke er enige i deres afgørelse, fordi jeg mener at det hidtil jo ikke har fungeret, og foreslog også kommunen at KGGO kunne varetage opgaven, når der var tale om Gråsten.

Desværre var svaret, at det var der forsat ingen interesse i.

Den tilgængelighed ved toiletbygning på centerparkeringen er nu blevet renoveret og det ses tydeligt, at mine forslag delvist er blevet hørt.

Der er nu fin tilgængelighed.

Toiletbygningen på havnen er der ikke sket noget med endnu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk