KGGO: Masser af livsglæde i Ahlmannsparken

29. august 2015 Gråsten

Der er ikke ret mange af os, der kan forestille os, hvor dan det er at være afhængig af en kørestol. Vi kan sagtens se, at det på en eller anden måde begrænser og så tænker vi på alt det, vi ikke længere kan, hvis ulykken pludselig skulle ske.

Helge Larsen byder velkommen til Svend Schütts stævne.

Helge Larsen byder velkommen til Svend Schütts stævne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men heldigvis er der foreninger rundt om i landet, hvor kørestolsbrugere kan samles og dyrke sport eller andre ting, der tæller på kontoen med livsglæde.

“Jeg ved, at Svend Schütt siger, at i KGGO vil man have det bedste ud af livet og situationen, man er havnet i. Ikke fylde tilværelsen med ærgrelser og brok”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen lørdag, hvor han åbnede Svend Schütt stævne: Med og uden handicap i Gråsten”.

Man kan sige, at Svend Schütt har samme filosofi som Klods Hans, der fokuserede på muligheder og ikke begrænsninger – og Klods Hans endte med at vinde prinsessen og det halve kongerige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagerne i stævnet vinder livsglæden i samværet med andre og alle de muligheder, der trods visse begrænsninger, alligevel er for at udfolde sig fysisk.

I Ahlmannsparken blev lørdagen brugt på at bowle, sjippe, spille basket, hockey og gøre gymnastik. Altsammen fra kørestol.

Sundhedsambassadører med

Erik Lorenzens indbringende test.

Erik Lorenzens indbringende test. Tallene taler for sig selv

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedscentret troppede også op med deres stand, så man kunne få et indtryk af, hvor meget der er at tilbyde fra deres bane. Og der var også mulighed for at blive testet, så man fik et kvalificeret bud på, om ens antal leveår og den fysiske alder matchede.

“Jeg skal have fat i kommunen og søge folkepension. Nu har jeg sort på hvidt, at jeg trods min dåbsattest er 65 år, så den må ligge til højrebenet”, siger sundhedsudvalgsmedlem Erik Lorenzen. Han forklarer, at en skadet skulder begrænser hans muligheder for at have fuld fart på.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk