KGGOs Jette Lyk: Dejligt og givende at være frivillig

17. juni 2018 Gråsten

KGGO-frivillig Jette Lyk, Egernsund, skriver:

Der er mange forskellige grunde til, at man melder sig som frivillig hjælper.

De fleste har for mange ledige timer i daglig dagen, hvor de ikke kan få tiden til at gå. Og en del af dem melder sig så som frivillig – og så er den tid da gået med noget fornuftigt.

Jeg kan sagtens få mine dagtimer til at gå, jeg elsker bare at hjælpe andre mennesker, nok især dem som ikke kan klare hver dagen lige så let, som vi andre kan.

Tirsdag formiddag står jeg klar over ved Brugsen i Gråsten og venter på, at indkøbsbussen kommer med de mennesker som har brug for min hjælp 

Gad vide hvor mange vi er i dag – vi plejer at være fire bruger og en hjælper til hver.

God tid og hygge

Så futter vi ind i Brugsen, når alle er kommet og har fundet deres indkøbslister frem. Brugeren ved efterhånden, hvor tingene ligger og jeg synes, det er skide hyggeligt, når vi kommer kørende ind mellem hylderne og der så pludselig bliver sagt ”stop” vi skal lige tilbage og ha’ en sandkage med til kaffen.

Det er en fornøjelse at se brugeren kikke på hylderne og finde ting, som de måske ikke plejer at købe, men lige har lyst til. Der bliver skam også tjekket dato på varerne, de ved jo godt, at holdbarheden i hvert fald skal række mindst en uge. Når vi så er færdige med at handle kommer det mest hyggelige, vi får kaffe, som er sponsoreret af Brugsen og kage som Lagkagehuset gi’r.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver snakket godt over kaffen, vi fortæller lidt om vores børn og brugeren fortæller lidt om sine . Der bliver fortalt vitser og jeg nyder, når det er brugerne der kommer med en lille vits og se dem grine over hele hovedet og kan se de virkelig nyder turen.

Vil du med indkøbsbussen?

Når du læser dette her og måske får lyst til at komme med ud at handle, så kontakter du bare Svend Schütt 61 71 46 07 eller Ragnhild Nissen 25 13 51 06. I vil ikke komme til at fortryde det, vi hjælper skal nok sørge for at i får et hyggeligt indkøb

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...