KGGOs medlemmer skal hygge sig på Restaurant Værftet

15. september 2020 Gråsten

Medlemmerne af foreningen for kørestolsbrugere og gangbesværede i Gråsten og omegn, KGGO, skal en tur på Restaurant Værftet og nyde en aften, hvor der serveres en seks-retters menu.

“Henriette Sonne kommer også og synger for os”, siger formand Svend Schütt. Han fortæller, at hun er rigtig god til at løfte stemningen og det har han og flere andre medlemmer oplevet, når hun kommer og synger julesange, når KGGO fejrer juleaften på Den Gamle Skole i Egernsund.

Det er længe siden, der er budt på oplevelser i KGGO. Corona-virussen satte en stopper for alle aktiviteter og kontakten mellem medlemmerne foregik på telefon.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi havde faktisk planlagt en tur til Geografisk Have i Kolding”, siger Svend Schütt, der står for planlægningen af mødetider, organiserer ture og sikrer de ekstra hjælpemidler, der skal med, når turene skal være så behagelige som muligt.

“Men en af vores frivillige kom under mistanke for at være Corona-smittet kun tre dage inden turen til Kolding, så jeg aflyste og fem mand blev Corona-testet. Heldigvis var der ingen, der var smittet”, siger Svend Schütt, som nu har udskudt turen til Kolding til næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svend Schütts idé med KGGO har fra start været, at mennesker, som bruger kørestol eller er gangbesværede, skal have samme muligheder for at få gode oplevelser, som alle andre. Og hver anden torsdag mødes Netværksgruppen og blandt meget andet, og det er på de møder, der også bliver snakket om udflugter og andre arrangementer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...