Kig indenfor hos Syd Elektro på fredag hvor der er åbent hus

Syd Elektros ejere. Pressefoto
Syd Elektros ejere. Pressefoto
19. september 2021 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

En af Sønderborgs mange succesfulde små- og mellemstore virksomheder er Syd Elektro i Ulkebøl. Trods opstart under finanskrisen er virksomheden nu i vækst med de to oprindelige ejerledere ved roret.

Syd Elektro inviterer indenfor til åbent hus på fredag mellem klokken 10-15 på Kirkevej 4 i Ulkebøl, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Kenneth Møller på 35 år stod i sin garage i Oksbøl på Nordals den tirsdag formiddag i 2008. Det gjorde han tit mellem sine weekendvagter som reparatør i Danfoss og denne efterårsdag var ingen undtagelse. Uvidende om at hans liv om lidt ville tage drejning, spartlede Kenneth væggene i sin nye garage, der kort forinden havde fået lagt tag på.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mojn, Kenneth” sagde hans jævnaldrende kammerat Brian Beck Jessen, da han trådte ind i garagen. Brian Beck Jessen er udlært elektromekaniker, og de to havde arbejdet tæt sammen i LMT Transmission, hvor han stadig var ansat som værkfører. Virksomheden var nu blevet solgt til en svensk industrikoncern, som ikke skulle bruge værkstedet, og Brian Beck Jessen var blevet spurgt, om han var interesseret i at købe det. Det var han. Men det skulle være sammen med Kenneth Møller.

Så det livsændrende spørgsmål, som Kenneth Møller skulle tage stilling til den tirsdag formiddag for 13 år siden, var: ”Vil du være selvstændig erhvervsdrivende?”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi havde før snakket om at starte noget sammen, fordi vi har været gode kollegaer og ved, hvad hinanden kan, så det var absolut interessant. Men det var 2008 og finanskrise, så jeg var ret usikker på, om det var det rigtige tidspunkt, og det var Brian Beck Jessen faktisk også”, fortæller Kenneth Møller.

Derfra gik det stærkt. Kenneth Møllersagde ja, og det gamle makkerpar tog springet. De fik nej fra den første bank, men Kenneth Møllers mangeårige rådgiver i Danske Bank, Michael Mørch, bakkede op og bevilgede hjælp til opstart.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så var de i gang.

Virksomheden fik navnet Syd Elektro, og værkstedet blev flyttet fra Grundtvigs Allé til Agtoftsvej i Sønderborgs håndværkerkvarter. Med en dygtig elektromekaniker som eneste medarbejder, knoklede to ejere nu med at finde deres fødder som erhvervsdrivende, der skulle navigere i regler og krav med skat og moms og ikke mindst med overbevisende sælgere, der mente at abonnementer på måtte-udskiftning og printerudstyr var en forudsætning for at drive en succesfuld virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da de efter et par år endelig fandt deres fødder, blev de solidt placeret i den alsiske lerjord. Der står de endnu. Fedtet og abonnementerne blev skåret fra, og kunderne var så tilfredse med kvaliteten af arbejdet og den hurtige service, at Brian Beck Jessen og Kenneth Møller nu skulle se sig om efter et efter større lokale og dygtige medarbejdere.

”Det er ikke helt nemt at finde de rigtige medarbejdere, for de skal både have de rigtige kompetencer og være dygtige, men de skal også kunne leve op til den kvalitet og service, som vi lever af. Det er eksempelvis meget alvorligt, hvis produktionen går i stå hos vores kunder, så da kører vi akut ud til dem – dag eller nat – og få lavet de reparationer, der får produktionen i gang igen”, siger Kenneth Møller.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan gøre helt ondt på mig, når penge ryger ud ad vinduet, som det gør for vores kunder, når der er driftstop. Og hvis Brian eller jeg en sjælden gang ikke tager vagten, så er det en af medarbejderne, der har den. Så det skal de være indstillet på”.

Med kunder blandt landsdelens største industrivirksomheder og en position som landets førende specialister inden for transmissioner, pumper, ventilatorer og servo-motorer, stod Brian Beck Jessen og Kenneth Møller nu med en virksomhed i vækst.

I de mange samtaler, der fulgte efter den formiddag i garagen, var et væksteventyr aldrig et emne. De ville gerne have deres eget og levere det højeste niveau af kvalitet og service, så de havde glade kunder og kunne leve af deres forretning, men mere havde de ikke forestillet sig.

Men væksten kom, og enten måtte de udvikle sig med den eller standse den. De valgte udviklingen. Deres bankrådgiver, Michael Mørch, var kommet i Sønderborg Vækstråd og fik overbevist dem om, at Syd Elektro skulle blive medlem af Vækstrådet.

Brian Beck Jessen og Kenneth Møller deltog i flere faglige arrangementer og ledelseskurser og har gennem Vækstrådet fået tilknyttet en konsulent fra et EU kompetenceudviklingsprojektet ‘Compress’.

”Det har virkelig rykket noget, at få Niels Otten, som konsulenten hedder, til at effektivisere vores arbejdsgange, systemer og kommunikation. Det er en spændende og lærerig tid for os, og det klæder os godt på til at drive og understøtte Syd Elektros vækst,” siger Brian Beck Jessen.

Rejsen hertil har kostet en enorm mængde timer og søvnløse nætter for de to virksomhedsejere og ikke mindst krævet opbakning hjemmefra, da de begge har begge har familie.

Familieværdierne tager Brian Beck Jessen og Kenneth Møller med sig i deres arbejde. For dem er det afgørende, at de og Syd Elektro gør en forskel – ikke alene for kunden, men også for kloden og det enkelte menneske. Derfor er energirenovering noget, der ligger dem meget på sinde, og med social ansvarsfølelse, som en del af værdisættet, er der tre flexjobbere at finde i medarbejderstaben.

De tre flexjobbere er en fast del af teamet, og både Kenneth Møller og Brian Beck Jessen er glade for det, de kalder en win-win situation, fordi de får gavn af flexjobbernes høje kompetencer og samtidig bidrager til at de får en meningsfuld tilværelse.

Begejstringen er gengældt, fortæller Dorthe Marie Desler, som er kontorassistent hos Syd Elektro.

”For os tre i flexjob er det vores drømmejob, vi har fået her. Det er spændende opgaver i en virksomhed, vi holder af, og hvor vi kan bruge vores kompetencer,” fortæller Dorthe Marie Desler.

Sønderborg Kommune blev for nyligt placeret som nummer 15 på listen af erhvervsvenlige kommuner ud af landets 98 kommuner i en undersøgelse lavet af Dansk Industri og Dansk byggeri. Der peges på Vækstrådets arbejde som en del af årsagen.

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...