Kim Andersen fortæller om sin tid som udsendt soldat og om livet bagefter

18. januar 2023 Erhverv
Veterankoordinator Kim Andersen. Foto: Ole Kæhler
Veterankoordinator Kim Andersen. Foto: Ole Kæhler

Sønderborgs veterankoordinator, Kim Andersen er selv veteran fra krigen i det tidligere Jugoslavien. Han har været udsendt som soldat i mission fire gange. Han fortæller onsdag den 25. januar om det at være udsendt og om livet bagefter.

Det er Ældre Sagen i Gråsten, som er vært for arrangementer, som finder sted i Ahlmannsparken.

Kim Andersen ved, hvad det vil sige at være i en krigszone, der hvor verden er gået i opløsning. De oplevelser man får, kræver at man får talt ud om tingene rigtig mange gange undervejs. Kim Andersen har på egen krop prøvet at få en efterreaktion, hvor han heldigvis fik den hjælp, der skulle til. Nu hjælper han andre veteraner til at lægge oplevelserne bag sig og begynde et civilt liv, skriver Ældre Sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding på Ældre Sagen i Gråstens hjemmeside, telefonisk på 21749485 eller på mail: nissenerling46@gmail.com. Det koster 70 kr. for medlemmer og 90 kr. for ikke medlemmer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...