Kim Andersen ny formand for Sydslesvigudvalget

16. august 2015 Politik

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby har udpeget ny formand for Sydslesvigudvalget, der skal sikre båndet mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Danmark, skriver Altinget.

Ellen Trane Nørby har udpeget Kim Andersen som formand for Slesvigudvalget.

Ellen Trane Nørby har udpeget Kim Andersen som formand for Sydslesvigudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye formand bliver Kim Andersen (V), der har været medlem af Folketinget fra 1998 til juni 2015. Han har desuden været formand for Syslesvigudvalget i perioden 2004-2011 og menigt medlem siden 2001 og har stor interesse for mindretallets forhold:

”Jeg er meget glad for at blive udnævnt som formand og ser frem til at påtage mig opgaven endnu en gang. Jeg kender opgaven og kender mindretallet rigtig godt. Det danske mindretal er et velfungerende mindretal, der er et forbillede i international sammenhæng for, hvordan mindretal kan udvikle sig og trives,” siger Kim Andersen i en pressemeddelelse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget består i alt af fem medlemmer, og de øvrige nye medlemmer er Søren Espersen (DF), Christian Rabjerg (S) og Christian Juhl (EL). Det er første gang, at Enhedslisten er repræsenteret i udvalget, mens Martin Henriksen (DF) som det fjerde medlem er genganger.

Der er på finansloven for 2015 afsat 466,1 mio. kr. til tilskudsordninger for det danske mindretal i Sydslesvig, og det er Sydslesvigudvalget, der fordeler pengene.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk