Foråret står for døren, og snart spirer de første spæde grøntsager op af jorden, og årets første høst kan gå i gang. Kim Meier, køkkenchef på DET GAMLE RÅDHUS i Gråsten, glæder sig derfor særligt over forårets komme.
”For os er det vigtigt, at den mad, vi serverer, er baseret på sæsonens bedste råvarer, det være sig ikke kun grøntsager men også frugt og kød generelt”, fortæller Kim Meier. Gæster i restaurationen kan derfor, inden længe, se frem til at nyde godt af forårets komme, som blandt andet byder på rabarber, friske hvide asparges, spæde gulerødder og sprøde radisser. I rådhuskøkkenet er det dog ikke kun sæsonens råvarer, der er i fokus. Kim Meier fortæller, ”for os er det lige så vigtigt, at det er lokale råvarer, vi anvender, og derfor er det også produkter fra f.eks. Naturmælk, Gråsten Fjerkræ, Als pølser, Slagter Nielsen, Gråsten æbler og Skærtoftmølle, som udgør grundlaget i vores mad”.
”Da vi udvidede vores åbningstider i februar, så restaurationen nu har åben alle ugens dage til kl. 22, introducerede vi samtidig en 5 retters Rådhusmiddag. Den er blevet rigtig godt modtaget, og derfor har vi bedt Kim Meier om at videreudvikle dette koncept, således at vi fremover kan forkæle vores gæster med en 7 retters Rådhusmiddag hver aften”, fortæller restauratør Jesper Dyrvig-Pedersen. Konceptet er som udgangspunkt det samme som tidligere, altså at rådhuskøkkenet ugentligt sammensætter en menu, som består af klassikere fra det danske køkken, samt fortolkninger heraf. Gæsterne har så mulighed for at sammensætte deres middag ved at vælge, hvor mange af de 7 retter, de ønsker. ”På denne måde kan vi tilbyde en varieret smagsoplevelse for vores gæster og samtidig sikre, at kvaliteten altid er i top”, fortsætter restauratøren.
”For at flest muligt kan nyde godt af de forskellige retter, har vi valgt at servere de samme syv retter, en uge af gangen. Gæster vil, tre uger frem i tiden, kunne se, hvilke syv retter der er på menuen, på vores hjemmeside www.graastenraadhus.dk”, slutter Jesper Dyrvig-Pedersen.
Den anerkendte kok, Kim Meier, ser frem til at tage udfordringen op og få lov til at give gæsterne en oplevelse i særklasse.
Rådhusmiddagen serveres forsat dagligt fra kl. 18.
Læs mere om, hvad restaurationen på DET GAMLE RÅDHUS tilbyder på www.graastenraadhus.dk
Denne artikel er sponsoreret af DET GAMLE RÅDHUS