Kina-delegation henter grøn inspiration på Als

26. juni 2015 Sundeved

Sønderborg Kommune, ProjectZero og Danfoss sagde fredag formiddag velkommen til viceguvernøren fra provinsen Liaoning. Viceguvernøren besøger Sønderborg med en delegation. Provinsen er på udkig efter inspiration til energieffektivisering. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”IMG_1536″ width=”300″ height=”200″ />

Liaoning er Kinas nordøstligste region – ofte kaldet ”den gyldne trekant” på grund af sin placering mellem havet, det øvrige Kina og den koreanske halvø. I byen Anshan har Danfoss allerede vist vejen til energieffektiv fjernvarme ved at anvende spildvarme fra byens store stålværk, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Punkt et i delegationens program er, at direktør i ProjectZero, Peter Rathje, om Sønderborgs store energi-omstilling og de indsatser, der er i gang for at nå målet – indsatser, der er prisbelønnet bl.a. på grund af evnen til at involvere så mange borgere, virksomheder og skoler.

 

Efter velkomsten drager de kinesiske gæster på en tur rundt i Sønderborg for at se konkrete eksempler på, hvordan energieffektive bygninger går hånd i hånd med grøn fjernvarme.

Besøget betyder også en tur til Danfoss i Nordborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk