Kingos Jazz Swing Band gav en herlig koncert

16. august 2020 Kultur

Søndag eftermiddag var det Kingos Jazz Swing Band fra Odense, der stod på scenen i Fiskerihallen på havnekajen ved Sundhalle.

Kingos Swing Band blev dannet af trompetisten og sangeren Kim Kingo i januar 2011. Orkesteret består af fire erfarne musikere, som har spillet swingende jazzmusik i forskellige sammenhænge gennem de sidste 40 år. Erik Høirup er pianist, Per Andersson slår på trommerne og Mogens Westermark spiller bas.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi musikere jo ramt af tinitus, så jeg blev rigtig glad, da der blev oprettet en klinik for tinitusramte. Selvfølgelig ringede jeg til dem og fik fat i deres telefonsvarer, som sagde, jeg skulle indtale en besked, når hyletonen er væk. Det venter jeg stadig påp, den er”, sagde Kim Kingo, inden bandet tog fat på deres fortolkning af Charlins Smile.

Der var omkring 80 medlemmer af Sønderborg New Orleans Jazz Club i Fiskerihallen, hvor værtsparret fra Sundhalle havde sørget for mad og drikke. Øllene var sat en ti’er op i forhold til Sundhalle-prisen.

“Og den ti’er går til jazzclubben”, sagde kroværten.

Mere for pengene

De 80 koncert-gængere fik ikke blot super, dejlig jazz og herlig udsigt for pengene.

På et tidspunkt bad foreningsforman Erwin Langholz musikerne holde en pause – og så kom en af musikerne fra Sønderborg Pipes and Drums gående ind i Fiskerihallen med fuld lydstyrke på sækkepiben.

Sammen med jazzbandets trommeslager spillede han Highland Cathredal og derefter var det solo på sækkepibe – indtil det sidste nummer, When The Saint, hvor hele jazzorkestret faldt ind.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk