Kirkens Korshær samler penge ind i hele landet

9. oktober 2021 Samfund

Det kan være livsændrende begivenheder som en fyring eller skilsmisse, der kan føre til, at man mister grebet om det almindelige hverdagsliv, som er en selvfølge for de fleste af os. Pludselig står man alene uden tag over hovedet, forklarer Vivi Ravnskjær Terp, leder af Kirkens Korshær i Sønderborg og uddyber:

”Det er de færreste, der kan håndtere livet på gaden alene. I Kirkens Korshær er der altid kaffe på kanden og nogen at tale med. Vi er ’hjem’ – i alle ordets betydninger – for dem, der ikke har andre steder at gå hen”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Kirkens Korshær tilbyder de mad og en seng at sove i – basale, livsnødvendige behov, som de fleste tager for givet. Men vigtigst af alt: Her bliver man set, lyttet til og accepteret for den, man er.

Det indrammer årets indsamling i uge 41 med temaet: ’Hjem for hjemløse’.

Fra mandag til og med torsdag er der mellem klokken 14 og 16 bod på gågaden i Sønderborg med en ansat, en frivillig, en bruger og en Hus Forbi-sælger, der deler kage ud, fortæller om Korshæren og viser ting, som brugerne i værkstedet har lavet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mandag klokken 19 er der optog: ’Tænd et lys for en hjemløs – Lystænding med kor’ – Det starter ved rådhuset og vi går med fakler ned til Rønhaveplads, hvor præsten holder andagt med musikere fra symfoniorkestret.

Onsdag klokken 14 er der åbent hus med andagt i Varmestuen.

Kirkens Korshær har et årligt regnskab på omkring 252 millioner kroner. 90 procent af pengene går direkte til det sociale arbejde i byerne med at hjælpe ensomme, hjemløse, psykisk syge, fattige, misbrugere og andre udsatte i Danmark, står der på foreningens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gav du penge til Kirkens Korshærs landsindsamling i 2017, gik blot ni procent af din donation til organisationens arbejde med at hjælpe udsatte danskere. Resten af pengene blev brugt på udgifter til at holde selve indsamlingen.

Det viser en gennemgang af Kirkens Korshærs regnskab, skrev Altinget året efter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...