Kjeld Stærk fra Danfoss ser frem til at dele sine tanker med Vækstteam Sydjylland

3. marts 2021 Erhverv
Kjeld Stærk. Privat Foto
Kjeld Stærk. Privat Foto

Sidste år tog ProjectZero et nyt step fremad med ProjectZero Business, som Kjeld Stærk siden har været formand for og nu er han sammen med borgmester Erik Lauritzen og Marita Geinitz, formand for 3F Als udpeget til Vækstteam Sydjylland, som skal finde frem til, hvordan der bedst kan investeres i lokale erhvervsstyrker, som har potentiale til at få Sydjylland styrket ud af COVID-19-krisen og skabe vækst og beskæftigelse i hele landsdelen.

“ProjectZero Business har til formål at skabe grøn vækst i Sønderborgområdet. Det nye initiativ fra regeringen ligger således i direkte forlængelse heraf, så jeg føler mig godt forberedt til at gå ind i det arbejde”, siger Kjeld Stærk til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regeringen har en målsætning, som hedder, at der skal skæres 70 procent med på CO2-udledningen og satser på, at det bliver fremtidens teknologi, som fører til målet. Samtidig skal den grønne omstilling skabe arbejdspladser og vækst – og det skal hjælpe landet til at klare regningerne, som er kommet i kølvandet på Coronaen.

“Men det nytter ikke at basere tingene på en teknologi, der endnu ikke er udviklet”, siger Kjeld Stærk, VP, Executive Projects, Danfoss.

“Regeringens oplæg har meget fokus på energifremstilling. Vi må ikke glemme, at der er rigtig mange arbejdspladser – især i de små virksomheder – gemt i energibesparelse og udnyttelse af overskudsvarme”, siger han og tilføjer, at det er længe siden han har hørt nogen tale om at spare på energien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal undgå at bruge energi, der ikke er behov for – være energieffektive – og så skal energien fremstilles grønt”.

Det skal kunne betale sig

Både større og mindre virksomheder, som vil være en del af den grønne omstilling, går med for at tjene penge.

“Og så må vi ikke glemme, at samtidigt med at det skal være grønt, skal det også være økonomisk attraktivt. Virksomheder kan ikke efterfølgende sælge løsningerne, hvis ikke kunden har råd til at betale. Og så bliver der ikke skabt arbejdspladser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Altså skal det kunne betale sig for både virksomheder og deres kunder og bliver det en god forretning, så vil det også give mange spændende arbejdspladser – og de vil trække flere indbyggere til Sønderborg. Hvis vi så også får udviklet for eksempel sygehuset, så er der også nogle interessante jobs til ægtefæller”, siger Kjeld Stærk.

“Vækstteamet har fokus på hele Sydjylland, men det er jo rigtig fint, at Sønderborg har tre repræsentanter – og jeg ser for mig, at det arbejde kan trække spor ind i kommunens fremtidige erhvervsudvikling. Det er den tænkning, der skal til at for vende den negative befolkningsudvikling i kommunen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækstteam Sydjylland skal arbejde frem til maj, hvor teamet senest skal indgive sine anbefalinger til regeringen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...