KJØ er klar til at erobre supermarkedshylderne i Sønderborg-området

KJØ vandt iPrisen 2023. Arkivfoto: Ole Kæhler
KJØ vandt iPrisen 2023. Arkivfoto: Ole Kæhler
3. januar 2025 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Det er fuld fart på Als-iværksættervirksomheden KJØ, der har taget de gamle traditioner for kødforædling og givet dem et moderne twist med deres danske Beef Jerky af højeste kvalitet. I december måned indgik KJØ en aftale med BALS om at levere deres produkter til BALS-supermarkederne i Sønderborg-området.

”KJØ har markeret sig som en kvalitetsproducent på det danske marked, og derfor glæder det os, at vi fra januar får KJØ’s produkter i vores butikker. Det er særligt interessant, da der her er tale om en lokal virksomhed, som arbejder med lokale producenter, ligesom vi gør i vores butikker,” siger Karsten Hansen, kommerciel chef hos BALS, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontakten mellem KJØ og BALS blev skabt, da et af BALS’ bestyrelsesmedlemmer smagte KJØ’s produkter.

”Derefter gik det stærkt. Kort tid efter blev der indgået en aftale med BALS, som så potentialet i at bringe vores Beef Jerky ud til en endnu bredere målgruppe. Aftalen markerer en vigtig milepæl for os, da det er vores første samarbejde med en supermarkedskæde,” siger Per Stenger fra KJØ, der håber, at aftalen med BALS bliver startskuddet til at få deres produkter ind i flere supermarkedskæder.

Artiklen fortsætter under annoncen

KJØ er mere end blot en hobby for de to ejere Per Stenger og Thomas Hansen – det er en drøm, der er ved at blive til virkelighed og efter flere års hårdt arbejde og dedikation har de nu sat sig for at gøre KJØ til deres fuldtidsbeskæftigelse.

”Vi ser mange nye muligheder åbne sig, og efter flere år med fokus på det danske marked kigger vi nu ud over landets grænser, hvor vi ser et stort potentiale for vores produkter. Vi synes, det er det næste skridt for os,” siger Per Stenger til SønderborgNYT, men understreger, at de lokale bånd til Als skal fortsætte:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den lokale tilgang er ikke tilfældig.  Det er vores hjertesag at arbejde med forarbejdning og produktion af lokale fødevarer i tæt samarbejde med lokale virksomheder. I dag kommer halvdelen af ingredienserne fra Als, blandt andet æblemost fra Ryesminde Mosteri, som bruges i marinaderne og bidrager til den unikke smag i produkterne,” siger Per Stenger.

Idéen til KJØ opstod en mørk og kold januaraften, hvor de to venner fik serveret hjemmelavet Beef Jerky.

”Ham, der havde lavet det, var stolt over sit produkt, men den anden ven syntes, det mindede mere om en gammel lædertaske end en delikatesse. Vi blev hurtigt enige om, at det kunne vi gøre meget bedre, og så besluttede vi at udvikle Danmarks første lokale Beef Jerky. Dermed var KJØ skabt,” siger Per Stenger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter et halvt års intensive forsøg og utallige eksperimenter lykkedes det de to venner at knække koden til den perfekte opskrift, og nu kan KJØ snart findes i BALS-supermarkederne i Sønderborg-området.