KL: Finansloven rammer den borgernære service

20. november 2015 Politik

KL-formand Martin Damm er skuffet over, at der med finanslovsaftalen er flertal i Folketinget for at gennemføre fyretomprioriteringsbidraget i kommunerne. Det vil betyde afskedigelser og besparelser, når de kommunale budgetter skal på plads.

Det skriver Kommunernes Landsforening, KL.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg må sige helt klart og tydeligt, at omprioriteringsbidraget vil betyde hårde besparelser på de kommunale serviceområder. Det kan ikke undgå at ramme kernevelfærden i form af blandt andet daginstitutioner, skoler og socialområdet.”

Sådan siger KL-formand Martin Damm som reaktion på dagens finanslovsaftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, hvor partierne har aftalt at stemme for det såkaldte omprioriteringsbidrag, hvor kommunerne skal skære én procent af udgifterne hvert år fra 2017 til 2019. Det betyder, at kommunernes serviceramme vil være reduceret med over syv milliarder kroner fra 2019.

KL-formanden slår fast, at økonomiforhandlingerne med regeringen nu vil dreje sig om at afværge de sparerunder, som Folketinget har lagt ned over kommunerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk