KL: Folketinget skal ikke sætte danskernes tillid til lokalpolitikere på prøve

20. februar 2018 Politik Skrevet af: Ole Kæhler
Hvis Folketinget vedtager ny reform af valgbarhedsområdet, der helt fjerner muligheden for, at lokalpolitikere kan tabe deres valgbarhed, hvis de bryder tavshedspligten, risikerer vi at slå skår i danskernes tillid til det lokale demokrati og samarbejdet i kommunalbestyrelserne, lyder det fra KL.

Folketinget nedfælder objektive kriterier for, hvornår en lokalpolitiker kan miste sin valgbarhed. De objektive kriterier betyder bl.a., at man kan miste sin valgbarhed, hvis man får en fængselsstraf eller ubetinget mister retten til at køre bil. Men de nye regler betyder også, at man ikke mister sin valgbarhed, hvis man eksempelvis bryder tavshedspligten og lækker fortrolige oplysninger til medierne eller andre uden for byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis man som kommunalpolitiker kan slippe afsted med at lække dybt fortrolige oplysninger til pressen eller andre – oplysninger, som man kun er i besiddelse af, fordi man sidder i kommunalbestyrelsen, og oplysninger, som måske går helt ned på personniveau – så mister vi lynhurtigt den tårnhøje tillid, som danskerne har til os lokalpolitikere,” siger KL’s næstformand Jacob Bundsgaard.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...