KL: Kommende besparelser er Folketingets ansvar

30. september 2015 Politik
”Aftalen mellem regeringen og KL fra juli indebærer, at kommunerne afleverer 0,5 milliarder kroner i 2016. Der er ikke aftalt et omprioriteringsbidrag i årene derefter. Det kommer kun, hvis Folketinget beslutter det.”

Sådan lyder kommentaren fra KL’s formand Martin Damm til det finanslovsforslag, som regeringen tirsdag har præsenteret.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kommunerne står over for et stærkt økonomisk pres og snævre rammer. Det pres bliver markant forstærket, hvis Folketinget vælger at stemme den reduktion i kommunernes udgiftslofter igennem, som fremgår af regeringens finanslovsforslag,” siger Martin Damm ifølge kl.dk

Under sommerens økonomiforhandlinger mellem regeringen og KL havde regeringen på forhånd lagt sig fast på, at kommunerne skal aflevere et såkaldt omprioriteringsbidrag på én procent om året fra 2016 til 2019. Det svarer til ca. 2,4 milliarder kroner om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Dette omprioriteringsbidrag er udelukkende regeringens ansvar. Det stod allerede i regeringsgrundlaget og var hverken kommunernes opfindelse eller ønske. Det er det stadig ikke. Under årets økonomiforhandlinger lykkedes det KL at begrænse reduktionen i servicerammen til 0,5 milliarder kroner i 2016. Men nu er det op til Folketinget, om de vil stemme for regeringens forslag om at reducere det kommunale udgiftsloft med 2,4 milliarder kroner årligt frem mod 2019. Det vil i så fald føre til besparelser i kommunerne,” siger Martin Damm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk