KL tvivler på regeringens forenkling af ældreområdet

5. september 2018 Politik

KL-formand Jacob Bundsgaard stiller sig tvivlende over for regeringens udmelding om markant forenklingspotentiale i ældresektoren på baggrund af den kulegravning, som to konsulentfirmaer har foretaget i samarbejde med Sundheds- og Ældreministeriet og Finansministeriet.

“Vi har svært ved at se, hvordan forenkling på ældreområdet skulle kunne frigive så mange midler og varme hænder, som regeringen lægger op til. Meget af dokumentationen på ældreområdet er velbegrundet, og det er ikke mange måneder siden, at ældreministerens egen taskforce kom frem til det samme resultat”, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han slår fast, at kommunerne altid er på jagt efter steder, hvor de kan forenkle og afbureaukratisere. Men ældreområdet er langt mindre belastet af unødig dokumentation end andre områder, og det arbejde fra kulegravningen, som KL er blevet præsenteret for, leverer kun få reelle bud på regelforenklinger.

“Det virker meget optimistisk, når regeringen melder ud, at forenklingsforslagene i kulegravningen skulle kunne frigive mellem 1.700 og 2.650 årsværk i ældreplejen”, siger KL-formanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Kristian Bonefeld skriver til kommunens medarbejdere

23. maj 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Kristian Bonefeld, Venstre, skriver:  Sidste onsdag havde Byrådet kommunens økonomi til drøftelse og jeg udtrykte i den sammenhæng undren over nogle forhold omkring budgettet. Dagen derpå blev jeg kontaktet af en journalist og vi havde en snak omkring kommunens økonomi i almindelighed – 9 minutter blev det til, kan jeg se på min telefon. […]

Læs mere...