Klar til at klage hvis der om seks måneder stadig er lugtgener fra biogasanlægget i Kværs

25. januar 2023 Erhverv
Biogasanlægget i Kværs. Foto: Ole Kæhler
Biogasanlægget i Kværs. Foto: Ole Kæhler

Modstanderne af biogasanlægget ved Kværs væbner sig med tålmodighed og venter på at finde ud af, om der så vil være de samme lugtgener fra anlægget i Kværs, som der er fra biogasanlægget i Glansager.

“Ved indvielsen af anlægget i Kværs sagde Kjeld Stærk fra byrådet, at kommunen ikke vil acceptere lugtgener fra anlægget og det vil vi da holde dem op på, hvis der er lugtgener efter indkøringsperioden på et halvt år”, siger Hans Jørgen Vaarbjerg fra gruppen ‘Nej til biogas i Kværs’ til SønderborgNYT. Han fortæller at kun en enkelt af naboerne til anlægget var inviteret med til indvielsen og derfor var han ikke selv på stedet og høre Kjeld Stærks tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anlægget i Kværs blev indviet i mandags, hvor der blandt de inviterede gæster var der flere byrådsmedlemmer og også tidligere minister, Mogens Lykketoft, som dog ikke var skrevet ind i rækken af talere. Det var byrådsmedlem Kjeld Stærk, som er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Omstilling.

“Gas er nødvendigt eksempelvis på vores teglværker og biogas er nødvendigt for Project Zero-visionen og jeg siger tak for biogasanlæg nummer to i vores kommune”, sagde Kjeld Stærk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal acceptere forandringer og gener og jeg ved, der er nogle, som er utilfredse med lugtgener fra biogasanlæggene. Det har jeg forståelse for og Sønderborg Kommune er ikke tolerant, når det gælder lugtgener”, sagde udvalgsformanden. Der arbejdes på at varme gyllen op og det skulle begrænse lugtgenerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...