Klima- og energiministeren skal svare på spørgsmål om vindmølleprojektet Lillebælt Syd

13. marts 2023 Politik
Arkivfoto
Arkivfoto

Energi- og Forsyningsordfører Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten folketingsgruppe skriver til SønderborgNYT, at han stiller to §20-spørgsmål til Klima- og energiminister Lars Aagaard onsdag eftermiddag.

Det første spørgsmål er:

”Mener ministeren, at den folkelige deltagelse i klimakampen er vigtig, og at kommunerne kan have en vigtig rolle i bestræbelserne på at opnå hurtige CO2-reduktioner også i forhold til CO2-mål i 2025 og 2030”.

I begyndelsen af februar satte regeringen sagsbehandlingen for havvindmølleprojekter – og deriblandt også Lillebælt Syd, som er afgørende for, om Sønderborg når ‘Nullet’ i 2029 – på pause.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en katastrofe for Sønderborg Kommune, at projektet trækker ud. Vi har allerede brugt meget tid og mange penge på det – og når arbejdet med den grønne omstilling sættes på pause, så får den jo lange udsigter”, sagde borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT umiddelbart efter, der var trykket på pauseknappen.

Siden har regeringen åbnet for sagsbehandlingen af to havvindmølleprojekter og nu vil Søren Egge Rasmussen have at vide, hvad ministeren mener om, at Sønderborg Kommune ikke kan komme videre med Lillebælt Syd:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvad er ministerens holdning til, at der endnu ikke er givet tilladelse til, at Sønderborg Kommune kan komme videre med sine klimaplaner og realisere det kystnære havvindmølleprojekt, Lillebælt Syd, under ’åben-dør-ordningen’, som har været i proces siden 2007, når to andre lignende projekter ved Aflandshage og Frederikshavn har fået åbnet den lukkede dør”,

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...