Klima- og energiministeren: Sønderborg viser vejen for byer i hele verden

10. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag eftermiddag var tre Venstrekandidater på besøg hos Sønderborg Forsyning – og kandidaterne fik følgeselskab af ProjectZero-direktør Peter Rathje og klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt.

Lars Riemann, der siden 2009 har været direktør i Sønderborg Forsyning, fortalte om virksomheden, at der blandt andet er 140 medarbejdere og at det er et aktieselskab.

Lars Christian Lilleholt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et lidt specielt aktieselskab, fordi det blot skal hvile i sig selv og ikke skabe overskud”, siger Lars Riemann.

“Og i 2019 er Sønderborg Forsyning betalt – og så bliver det spændende at se, hvad vi så gør”, siger borgmesterkandidat Peter Hansen.

Lars Riemann fortalte også om planen med kystnære havvindmøller i Lillebælt og om planen om et halmfyret kraftvarmeværk på Nordals.

“Planerne om kraftvarmeværket står stille, fordi der er en klagesag under behandling – og sagsbehandlingen ser ud til at tage mere end to år”, siger Lars Riemann.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ja, der gik jo noget tabt, da vi flyttede statslige arbejdspladser ud i landet. Men over to år er urimeligt længe for en klagesag, så det vil jeg lige tage med mig hjem”, siger Lars Christian Lilleholt og tilføjer, at det er en sag under Erhvervsministeriet.

Lars Christian Lilleholt besøgte tidligere på fredagen ProjectZero og efter de to virksomhedsbesøg siger han:

“I er fremme i skoene her i Sønderborg og ProjectZero-Visionen tænkes ind overalt”, siger ministeren og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det gælder klimaløsninger, så er der rigtigt mange fortalere rundt omkring i landet og verden.

“Men her bliver det ikke bare ved snakken. I gør noget ved det og viser vejen for byer i hele verden  – og det er dejligt at rejse rundt og fortælle om Sønderborg. Også i de amerikanske byer, hvor man – trods præsidenten – også vil med på klimavognen”, siger Lars Christian Lilleholt.

“Og det er vigtigt at blive ved med at give ProjectZero politisk opbakning- uanset hvilke partifarver, der er i byrådet”, siger ministeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...