Klimaminister Dan Jørgensen møder klimaelever fra Sønderskov-Skolen til Sønderborg Klimadage

6. juni 2022 Samfund
Dan Jørgensen besøger Sønderborg Klimdage. Foto: Ulrik Jantzen
Dan Jørgensen besøger Sønderborg Klimdage. Foto: Ulrik Jantzen

Andreas Johansson, Umut Attermann og Noa Lykkegaard fra Energipatruljen på Sønderskov-Skolen skal interviewe klimaminister Dan Jørgensen til Sønderborg Klimadage, som holdes på havnefronten ved MultiKulturhuset fra i morgen tirsdag og tre dage frem. Her vil de snakke om grønne skoler og om at hjælpe hinanden med at spare på lys, vand og varme.

Dan Jørgensen deltager i årsmødet i det internationale energiagentur, IEA, der holdes i Sønderborg samme dage og i den forbindelse fik han en invitation til at blive udfordret af klimaeleverne fra Sønderskov-skolen. Det oplyser arrangørerne bag Sønderborg Klimadage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lærer Henrik Fenneberg skrev i efteråret til ministeren og foreslog ham at mødes med Energipatruljen, når han kom til Sønderborg og koblingen var helt oplagt. IEAs årsmøde handler om at bruge energien effektivt, og det samme gør Energipatruljen.

Energipatruljen har eksisteret i otte år og eleverne melder sig frivilligt og vælger selv de aktiviteter, de vil lave i løbet af skoleåret, men et fast element er, at Energipatruljens medlemmer underviser de yngste årgange i at spare på energien og arrangerer en meget populær smiley-konkurrence.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den måde er alle årgange på Sønderskov-Skolen bevidste om at slukke lyset, spare på vandet og skrue ned for varmen.

Alle kan være med når klimaelever udfordrer Dan Jørgensen til Sønderborg Klimadage i debatteltet ved Multikulturhuset i morgen, tirsdag, den 7. juni klokken 15:30.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...