Klinkerne på Strandpromenaden forsegles

15. april 2021 Samfund

Sønderborg Kommune vælger at forsegle fliserne på en 160 meter lang strækning af Strandpromenaden, som har vist sig mest sårbart. Det sker, efter at promenaden i februar – for anden gang siden etableringen – fik skader i forbindelse med høj vandstand og kraftig vind.

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning betyder, at skaderne fra februar udbedres, og at belægningen på strækningen fra Vikingeklubben og ned til Marina Allé dernæst lægges igen – men nu med bredere fuger, som forseglingen kan trænge ned i og binde fugesandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er jo brandærgerligt, når vi nu har fået en smuk Strandpromenade, at belægningen driller os. Nu satser vi på, at Cowis forslag om forsegling har en positiv virkning, og at vi dermed mindsker risikoen for større skader på strandpromenaden i fremtiden”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Promenaden blev beskadiget første gang i forbindelse med en storm i marts 2018. Dengang indgik Sønderborg Kommune og Cowi et forlig om at dele udgiften til den nødvendige reparation. Forliget gælder i gentagelsestilfælde frem til juni 2022 og anvendes også nu, hvor skaderne efter stormvejret i februar i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nu satser vi på, at Cowi har ret i deres vurdering af, at det er, hvad der skal til for at sikre promenaden mod skader ved fremtidigt uvejr med høj vandstand og kraftig vind. Men samtidig har udvalget bedt forvaltningen om at se på muligheden for kystsikring, for eksempel i form af bølgebrydere”, siger næstformand i udvalget, Stefan Lydal.

Belægningen får lidt bredere fuger på det forseglede område. Den forseglede klinkebelægning vil også se anderledes ud end resten, men ifølge Cowi er det forventeligt kun de første ca. tre måneder.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...