Knud Romer fortæller om romanen, Pigen i violinen

21. januar 2022 Kultur

På biblioteket i MultiKulturhuset kan du torsdag klokken 19 møde forfatter og debattør Knud Romer, hvor han fortæller om sin seneste bogsucces, Pigen i violinen.

Pigen i violinen udkom i efteråret og den er en skæbnefortælling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø.

En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem år. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse, og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Skalaer, bueteknik, triller og glissandoer, dag ud og dag ind. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Violinen er blevet til et fængsel, der er umuligt at bryde ud af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pigen i violinen er en urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.

”Og den er den samlede sum af mennesker og kultur, jeg har omgivet mig med hele livet,” fortæller Knud Romer i en pressemeddelelse.

Knud Romer er forfatteren bag de to store romansuccesser, Den som blinker er bange for døden og Kort over Paradis, som er blevet tildelt en lang række litterære priser, blandt andet De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Knud Romer er desuden kendt som radiovært og en skarp debattør.

Du kan købe billet på bibliotekets hjemmeside eller på bibliotekerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...